Redactie
Processionals
Actueel Detachering
Leestijd 1 min
25 september 2023

Steve en Edison nemen je mee in de papierindustrie

Leestijd 1 min
25 september 2023
Steve en Edison nemen je mee in de papierindustrie
Redactie
Processionals

Elkaar inspireren en motiveren vinden wij mooi om te doen. Daarom delen wij graag de (werk)ervaringen van onze (ex-)werknemers met jou. Vandaag het verhaal van een medewerker en oud-medewerker die beide in de papierindustrie werken.

Steve begon ooit als vakantiekracht bij Philips Semiconductors in Nijmegen, een fabrikant van computerchips. Hij was meteen verkocht aan de productie-/procesindustrie. Via internet kwam hij bij Processionals terecht en na het lezen van reviews zocht hij contact. “Processionals heeft veel voor me betekent in mijn zoektocht naar een baan”, blikt hij terug. Steve vond samen met onze Sander werk bij Papierfabriek Doetinchem en na een jaar trad hij bij hen in dienst en kreeg een vast contract.

Inmiddels werkt Steve al bijna 1.5 jaar bij Papierfabriek Doetinchem. Daar is hij stofvoorbereider. “Ik zorg ervoor dat de papiermachine voorzien blijft van de juiste pulper en zorg ervoor dat de aanvoerbanden vol blijven zodat het proces zo goed mogelijk verloopt.” Wat zijn functie zo uitdagend maakt, is dat hij meerdere machines en dus meerdere processen in de gaten moet houden. “Dan is het belangrijk dat je je rust kunt bewaren”, zegt Steve.

Al op jonge leeftijd ontdekt Edison zijn liefde voor techniek. Dat zorgt ervoor dat hij ook in zijn schoolkeuze uitkomt bij de techniek en volgt de opleiding tot procesoperator. Hij werkt een aantal jaren in de procesindustrie op Curaçao en komt vervolgens naar Nederland om zijn loopbaan te vervolgen.

Hij komt in aanraking met Processionals en is meteen positief verrast: “Er werken mensen die zich echt aan hun woord houden en echt met je gaan kijken welke branche het best bij je past.” Uiteindelijk komt Edison in juni 2023 terecht bij Smurfit Kappa Parenco en gaat aan de slag als assistent operator.

Hij is Processionals dankbaar omdat hij volgens hem “werk heeft gevonden dat mij echt de kans biedt om door te groeien.” Wat zijn werk nu inhoudt? Vooral het controleren van het proces en ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt.

Beide mannen hebben een positieve ervaring gekend met Processionals. Steve: “Processionals heeft me goed behandeld en het contact met hen is heel fijn. Ik zou absoluut weer contact met hun opnemen als ik op zoek moet naar een nieuwe baan.” Edison is het daarmee eens en zegt: “het is zeker dat ik Processionals dan weer inschakel.”

Ben jij ook benieuwd naar het werken in de papierindustrie? Wij vertellen je er graag over! Neem contact met ons op!

 

Wij zijn Processionals

Wij gunnen procestechnici het beste. Een mooie toekomst binnen de procesindustrie, waarin zij fluitend door het leven gaan. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Contact opnemen
Wij zijn Processionals en wij gunnen procestechnici het beste.
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.