Procesindustrie | Energie & Afvalverwerking
Procesindustrie

Energie & afvalverwerking

Onze economie wordt steeds meer circulair. Grondstoffen worden optimaal- en steeds opnieuw gebruikt. Hierdoor worden afval en schadelijke uitstoot zoveel mogelijk voorkomen. Een branche die daar veel mee bezig is, is de afval & energie branche. Afval & Energie? Wat heeft dat met elkaar te maken? Nou, meer dan je denkt!  

Branche Energie & Afval

Wist jij dat jouw groenafval gerecycled kan worden naar groengas? Afval en energie is een dynamische branche waarbij er diverse manieren zijn om energie te produceren. Simpel gezegd bestaat de afval- en energiebranche uit het opwekken van elektriciteit of stadswarmte. Het opwekken gebeurd door bijvoorbeeld huisafval of biomassa te verbranden. Hierdoor kan elektriciteit en stadswarmte worden opgewekt. Afvalverwerking is dus een belangrijk onderdeel van het proces.

De afvalbranche is gericht op het hergebruiken van afval en het verwerken van afval naar een nieuwe grondstof of eindproduct. Een mooi voorbeeld hiervan is het verwerken van GFT afval. Dit wordt door verschillende bedrijven verwerkt tot compost of groengas om energie mee op te wekken.  

Energietransitie

De verwerking van afval zorgt voor een flinke milieubelasting, daarom richten bedrijven zich voornamelijk op de energietransitie. Dat is belangrijk, want Nederland heeft als missie om over te stappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. De doelstelling is dan ook om in 2030 voor 49% en in 2050 voor 95-100% fossielvrij te zijn. Een mooi doel waar jij aan bij kunt dragen!  

Wil jij werken in de energie & afvalverwerking? Ontdek onze vacatures!

Bekijk de vaste banen afval & energie

Eenheidsbewerkingen Energie & Afval

Binnen de afval en energie industrie heb je te maken met verschillende eenheidsbewerkingen zoals scheiden, composteren, verhitten, filteren en verbranden. 

 

 

 

 

Eenheidsbewerkingen Energie & Afval industrie

Procesinstallaties en technieken

Binnen de energiebranche wordt er veel gewerkt met verbrandingsovens, rookgasreiniging installaties, stoom/gasturbines, warmtekrachtkoppelingen, STEG-eenheden, pompen en filters. Binnen de afvalbranche komen daar nog sorteerinstallaties, transportbanden, pompen, membranen, vergisting installaties en composteerinstallaties bij. Er moet dus heel wat gebeuren voordat jouw bananenschil bij kan dragen aan het verwarmen van jouw huis.

 

Procesinstallaties en technieken | Afval & energie

Veiligheid 

Veiligheid is voor iedere branche in de procesindustrie belangrijk. Zo ook voor de afval en energie branche. Er wordt namelijk gewerkt met extreem hoge temperaturen, hydrauliek, transportbanden en soms ook chemische processen. Je moet bij de meeste bedrijven dan ook beschikken over een VCA of VCA-VOL certificaat.  

Er zijn al heel wat Processionals via ons werkzaam in deze veelzijdige branche. Stuk voor stuk maken zij met het werk dat ze doen, de wereld een beetje beter! Ook bijdragen? Wij helpen jou graag dé baan te vinden waar jouw wereld mooier van wordt. Dat gunnen wij jou!  

Veiligheid | Energie & Afval industrie

Bijdragen aan een circulaire economie?

Er zijn al heel wat Processionals via ons werkzaam in deze veelzijdige branche. Stuk voor stuk maken zij met het werk dat ze doen, de wereld een beetje beter! Ook bijdragen? Wij helpen jou graag dé baan te vinden waar jouw wereld mooier van wordt. Dat gunnen wij jou!  

Kom kennismaken
onze certificeringen:
JOuw werkgeluk

Start vandaag!

een nieuwe vaste baan

Samen op zoek naar jouw werkgeluk!

Wij luisteren naar wat jij belangrijk vindt in je werk én daarbuiten, schatten jou op waarde en vinden de vaste baan die daarbij past. Kom je kennismaken? 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vul vrijblijvend het contactformulier in!
Vragen?
Stel ze gerust!