Home
Procesindustrie
Voedingsmiddelen
Procesindustrie | Voedingsmiddelen
Procesindustrie

Voedingsmiddelen industrie

De voedingsmiddelen industrie. Wat produceren ze daar eigenlijk en wat is precies de invloed op ons dagelijks leven? Van chocola, salades, sauzen tot bier: je vindt het hier! 

Branche voedingsmiddelen

De voedingsmiddelenindustrie is de grootste industrie in Nederland. Binnen de deze branche worden de producteigenschappen van de (landbouw)grondstoffen verandert naar een halffabricaat of eindproduct. Je kunt hierbij onder andere denken aan zuivelproducten, broodsoorten, salades, babyvoeding, aardappel producten, sauzen of frisdranken.  

Wil jij werken in de voedingsmiddelen industrie? Ontdek onze vacatures!

Bekijk de vaste banen voedingsmiddelen industrie

Eenheidsbewerkingen

Om het productieproces te laten slagen vinden er diverse eenheidsbewerkingen plaats. In de foodindustrie moet je bijvoorbeeld denken aan bereidingsprocessen, mengen, mixen, standaardiseren, centrifugeren, homogeniseren, filteren, indampen, sproeidrogen, koelen, steriliseren, snijden, afvullen en verpakken. Er gaat dus heel wat aan vooraf, voor wij ons mandje in de supermarkt kunnen vullen!

Eenheidsbewerkingen voedingsmiddelenindustrie

Procesinstallaties en technieken

Er wordt gewerkt met hightech machine installaties die draaien op de nieuwste technieken. Voedselveiligheid is nummer één in de foodindustrie, daarom is het belangrijk dat de machines uiterst precies afgesteld en gemonitord worden. Hier kan één foutje al voor grote problemen zorgen. De meest voorkomende procesinstallaties binnen de foodindustry zijn mengketels, ovens, indampers, droogtorens, filtratie installaties, snijmachines, afvulmachines en verpakkingsmachines. 

Procesinstallaties en technieken | Voedingsmiddelen industrie

Voedselveiligheid

De voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit binnen deze industrie. Fouten in producten kunnen dodelijk zijn. Daarom heb je verschillende richtlijnen die zorgen voor veilig voedsel. Zoals HACCP. 

HACCP is een risico inventarisatie binnen de voedingsmiddelen industrie. Alle voedsel verwerkers zijn verplicht een HACCP plan op te stellen. 

Ook hebben veel producenten een BRC-certificaat. Hiermee tonen ze aan te voldoen aan de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen. 

Daarnaast vinden er veel CIP-processen plaats. Dit is het grondig en automatisch reiniging van machines, installaties en leidingen zonder dat er delen worden gedemonteerd of verplaatst.

Voedselveiligheid | Voedingsmiddelen industrie

Bijdragen aan de productie van voedingsmiddelen?

 Laat het ons weten, dan gaan we samen opzoek naar een baan waar jouw wereld mooier van wordt. Dat gunnen wij jou.  

Kom kennismaken
onze certificeringen:
De toekomst ligt in jouw handen

Start vandaag nog!

een nieuwe vaste baan

Samen op zoek naar jouw werkgeluk!

Wij luisteren naar wat jij belangrijk vindt in je werk én daarbuiten, schatten jou op waarde en vinden de vaste baan die daarbij past. Kom je kennismaken? 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vul vrijblijvend het contactformulier in!
Vragen?
Stel ze gerust!