Redactie
Processionals
Blog Detachering
Leestijd 1 min
3 april 2024

Luigi vond zijn weg terug naar de papierindustrie

Leestijd 1 min
3 april 2024
Luigi vond zijn weg terug naar de papierindustrie
Redactie
Processionals

Al 20 jaar werkte Luigi Ciavarella in de papierindustrie voordat hij naar Thailand emigreerde voor de liefde. In 2019 keerde hij terug naar Nederland en ging hij direct weer aan de slag in de papierindustrie. Hier was hij niet helemaal gelukkig en maakte een uitstap naar de recycling. Maar de papierindustrie bleef toch kriebelen en dankzij onze Sander vond hij zijn weg naar zijn geliefde branche terug.

Luigi kwam met Sander in contact nadat hij had gereageerd op een advertentie voor Papierfabriek Doetinchem op Facebook. “Ik dacht: ik reageer gewoon, omdat mijn werk in de recycling me niet zo goed beviel.” Tijdens de kennismaking met Sander bleek al snel dat Luigi een goede operator zou zijn voor Papierfabriek Doetinchem: een groot deel van zijn cv ademde papierindustrie. Er werd dus geen moment getwijfeld en Luigi werd voorgesteld bij de Papierfabriek in Doetinchem.

Veel ambitie

Er volgden twee gesprekken bij de Papierfabriek. “Ze waren vol lof over mij”, blikt Luigi terug. Ze bedachten zich geen moment en eind maart 2023 begon Luigi er als operator. En dat bevalt goed: “Ik wist wel hoe of wat, aangezien de papierindustrie in grote lijnen overal hetzelfde is. Je hebt wel wat andere machines die een andere bediening vereisen, maar over het algemeen is het redelijk gelijk.”

Met zijn 59 jaar is Luigi geen beginneling meer. Dat doet echter niks af aan de ambitie die hij heeft. Al bij zijn kennismakingsgesprekken wordt duidelijk dat hij een opleiding mag gaan volgen en daar was hij heel blij mee. “Dit was een interne opleiding voor de bediening van de machine als PT leider, de opleiding heb ik in twee maanden afgerond”, vertelt hij trots. Bij Papierfabriek Doetinchem bloeit hij helemaal op.

De perfecte match

Als Luigi opnieuw op zoek zou moeten naar een baan, zou hij zeker weer contact opnemen met Processionals. Dat komt vooral door de helpende hand die Sander hem altijd heeft geboden. Als Luigi vragen had over het loon of wat betreft de wensen en ambities van Luigi, Sander luisterde naar hem: “Hij luisterde naar wat ik graag wilde, ik heb mijn ambitie ook direct bij hem aangegeven.” En dat leidde hem naar Papierfabriek Doetinchem.

Luigi geniet hij elke dag met volle teugen van zijn werk. “Het is werk dat ik leuk vind: het is een uitdaging, er is geen dag hetzelfde”, en dat is precies waar Luigi energie van krijgt! “Ik ben nu verantwoordelijk voor wat er van mijn machine af komt. Dit is een baan met verantwoordelijkheid en uitdagingen.” Een baan die echt bij hem past.

Kom kennismaken

Luigi heeft zijn werkgeluk teruggevonden via Processionals. Wil jij dit ook? Kom dan eens kennismaken, dan kijken we samen naar wat jij belangrijk vindt in je werk én daarbuiten en vinden we de vaste baan die daarbij past!

Kennismaken
Dylan - 250px
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.
Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.