Redactie
Processionals
Blog Procesindustrie Detachering
Leestijd 3 min
11 april 2023

Detachering - Feiten en fabels

Detacheringscontract - Feiten en fabels
Detacheringscontract - Feiten en fabels
Leestijd 3 min
11 april 2023
Detachering - Feiten en fabels
Redactie
Processionals

Detachering. Regelmatig krijgen wij als recruitmentbureau binnen de procesindustrie te horen dat mensen niet willen werken voor een uitzendbureau, maar wat veel mensen niet weten is dat een detacheringsbureau toch echt anders werkt dan een uitzendbureau. We zetten de feiten en fabels voor je op een rij!

1. Processionals is hetzelfde als een uitzendbureau

Fabel. 

We begrijpen de verwarring, maar Processionals is écht iets anders dan een uitzendbureau. Uiteraard zitten er overeenkomsten tussen uitzenden en detacheren. In beide gevallen word je 'uitgeleend' aan een derde partij en betaalt het arbeidsbemiddelingsbureau jouw salaris. 

Echter is een belangrijk verschil dat je bij Processionals een arbeidscontract voor bepaalde tijd krijgt. Een contract met een duidelijke begin en einddatum. Meestal voor één jaar. Wij hebben altijd de intentie dat je na deze einddatum in dienst kan treden bij jouw werkgever. Als jij én de werkgever allebei enthousiast zijn natuurlijk. Zo niet, dan zullen we er alles aan doen om jou aan een andere baan te helpen. 

Bij een detacheringscontract hoef je je geen zorgen te maken als je ziek bent. Een voordeel van detachering via Processionals is dat jij voor 90% doorbetaald krijgt wanneer je onverhoopt ziek bent. Je hebt wel één wachtdag. 

2. Je salaris en arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde als die van je collega's. 

Feit. 

Wij werken met een inlenersbeloning. Dit is een chique woord voor het feit dat wij als detacheringsbureau dezelfde primaire arbeidsvoorwaarden hanteren als de werkgever waarvoor jij werkt. Je komt dus in dezelfde loonschalen als de medewerkers die in vaste dienst zijn van het bedrijf. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals bijvoorbeeld een 13e maand of bonus) kunnen soms wel verschillend. Onze consultants weten per werkgever precies hoe dit zit en kunnen jou dit vooraf helder uitleggen. 

Daarbij komt ook nog: hoe meer jij verdient, hoe meer wij verdienen. Wij snoepen dus niets af van jouw salaris, maar hebben er juist baat bij dat jij zoveel mogelijk verdient! Uiteraard is de hoogte van het salaris afhankelijk van de cao-schalen van de opdrachtgever. 

3. Een recruitmentbureau snapt niets van de procesindustrie

Fabel. 

Wij horen ook de horrorverhalen over werkvoorbereiders binnen de procesindustrie die worden benaderd voor banen als werkvoorbereider in de bouw. En wij snappen dat dat voor jou als technisch specialist energieverspilling is.

Daarom zijn al onze recruitment consultants branche-gespecialiseerd én hebben wij bij Processionals de verdeling tussen productie en maintenance. Jij hebt dus altijd contact met iemand die jouw taal spreekt. Iemand die snapt waar jij het over hebt.

Wij bemiddelen al meer dan 12 jaar specifiek technisch personeel binnen de procesindustrie. In die tijd houden we onze kennis op peil door opleidingen (Masterclass procestechniek) en door de gesprekken met alle technische specialisten. 

4. Bij een recruitmentbureau ben ik maar een nummer

Fabel. 

Bij Processionals doen we niet aan massaproductie. Wij nodigen jou uit voor een kop koffie (of thee) om elkaar te leren kennen. Als technisch specialist heb jij één aanspreekpunt die jou begeleidt tijdens en na de procedure. Iemand die je altijd kan bellen (al slapen wij ’s nachts, sorry) en je vragen kan beantwoorden.

5. Bij een recruitmentbureau heb ik geen vast contract

Feit. 

Bij ons krijg je géén vast contract. Maar dat is ook helemaal niet onze bedoeling. Wij willen namelijk dat jij een vast contract krijgt bij de werkgever die het beste bij jou past. Dit ga je eerst met een jaarcontract via ons uitproberen.

Wanneer de match tussen jou en jouw werkgever gemaakt is én jullie beide enthousiast zijn krijg je een vast contract bij de werkgever. Dat is altijd onze intentie. 

6. Met detachering heb ik altijd verschillende tijdelijke technische projecten

Fabel. 

Bij Processionals werken wij met een deta-vast constructie. Dit betekent dat je vast aan het werk gaat bij één werkgever. Zo heb je als technisch professional de meeste zekerheid. Je werkt dus niet als tijdelijke vervanging, maar als vaste invulling.

Jij bepaalt wat het beste bij jou past, wij doen de rest. 

7. Met een detacheringscontract kan ik geen huis kopen

Fabel. 

Een huis kopen. Je twijfelt of dit wel het juiste moment is om te wisselen van baan. Je wilt namelijk graag een huis kopen en kan alle zekerheid goed gebruiken. Om maar met de deur in huis te vallen (het liefst van je droomhuis natuurlijk): dat kan gewoon! Wij schreven er al eerder een blog over - Een detacheringscontract en een huis kopen - hoe werkt dat? 

Kortom: detachering is écht iets anders dan uitzenden. Je hebt veel meer zekerheid en tegelijkertijd heb je de luxe om te kijken wat echt bij jou en jouw persoonlijke situatie past. Uiteindelijk willen we dat jij dé baan krijgt waar jouw wereld mooier van wordt! 

Nog niet overtuigd?

Zou je toch nog wat meer willen weten over detachering? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag! 

Contact
Welk ploegenrooster past bij jou? Laat je adviseren.
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.