Redactie
Processionals
Blog Detachering
Leestijd 1 min
21 december 2022

Detacheringscontract en een huis kopen. Hoe werkt dat precies?

Detacheringscontract en een huis kopen, dat kan gewoon!
Detacheringscontract en een huis kopen, dat kan gewoon!
Leestijd 1 min
21 december 2022
Detacheringscontract en een huis kopen. Hoe werkt dat precies?
Redactie
Processionals

Een huis kopen. Je twijfelt of dit wel het juiste moment is om te wisselen van baan. Je wilt namelijk graag een huis kopen en kan alle zekerheid goed gebruiken. Wat is er mogelijk met een detacheringscontract? Om maar met de deur in huis te vallen (het liefst van je droomhuis natuurlijk): dat kan gewoon! 

Of je nou twijfelt of je moet wisselen van baan óf net via Processionals je droombaan gevonden hebt: wanneer je jouw droomhuis wil kopen moet je je zaakjes goed op orde hebben. Wij horen vaak dat mensen bang zijn dat ze met een detacheringscontract hun droomhuis niet kunnen kopen. Dat is niet het geval gelukkig!  

Hypotheek aanvragen met een detacheringscontract 

Ja, wees niet bang. Jij kunt gewoon een hypotheek aanvragen met een detacheringscontract. De werkgever waar jij gaat werken heeft in de meeste gevallen de intentie om jou vast in dienst te nemen. Je krijgt van ons een intentieverklaring waarmee jij naar de bank kunt gaan om jouw hypotheek aan te vragen. Het is een beetje hetzelfde als een werkgeversverklaring, maar dan net iets anders.

Wat is een intentieverklaring?

Een intentieverklaring is vergelijkbaar met een werkgeversverklaring. Het is zelfs hetzelfde document, alleen is de intentieverklaring een onderdeel van de werkgeversverklaring. Hierin wordt aangegeven dat de intentie er is om jou een vast contract te geven. Dit is voldoende voor de bank en de financiering van jouw nieuwe huis.

Hoe kom ik aan een intentieverklaring?

Werk je via Processionals en ben je van plan een huis te kopen? Laat het ons weten! Wij gaan er samen voor zorgen dat je dit document ontvangt. Dit kan via je eigen contactpersoon of via Lynda (één van onze twee fantastische officemanagers): administratie@processionals.nl 
Dus geen zorgen: dat droomhuis kan tegelijkertijd met een nieuwe baan of met een detacheringscontract. Oost west, thuis best!  

Interessante vacatures? 

Bekijk hier of er interessante vacatures voor jou tussen zitten. 

Vacatures vaste banen
Bekijk onze vacatures vaste banen!
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.