Redactie
Processionals
Actueel Detachering
Leestijd 2 min
11 september 2023

Mede dankzij Processionals al 10 jaar werkzaam bij hetzelfde bedrijf

Leestijd 2 min
11 september 2023
Mede dankzij Processionals al 10 jaar werkzaam bij hetzelfde bedrijf
Redactie
Processionals

Peter is al bijna 10 jaar werkzaam bij FrieslandCampina in Lochem. Hij kwam er in 2014 te werken, nadat hij in contact kwam met Processionals. Peter deelt graag zijn ervaring bij FrieslandCampina en zijn ervaring met Processionals in zijn zoektocht naar werkgeluk met jou.

Al op zijn 19e begon Peter in de procesindustrie, dat betekent dat hij al 35 jaar werkervaring heeft in de branche. Zijn loopbaan begon bij Akzo Nobel in Deventer, in de chemische industrie. “Ik begon daar als leerling operator en ben doorgegroeid naar allround operator en ben er zelfs nog hoofdoperator geweest”, zegt hij.

Toen na 25 jaar dienst bleek dat Akzo Nobel de vestiging in Deventer gefaseerd ging sluiten, heeft Peter contact opgenomen met Processionals. “Dat eerste contact verliep zo soepel, ik had meteen een goed gevoel bij Processionals”, blikt hij terug.

Ondanks dat hij wist dat hij in de laatste fase van de sluiting pas hoefde te vertrekken als hoofdoperator, besloot hij toch met Processionals op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Processionals hielp me met het opstellen van een cv, dat had ik natuurlijk al 25 jaar niet gedaan”. Uiteindelijk brachten we hem in contact met twee bedrijven, waar hij ook op sollicitatie mocht komen. Hij koos voor FrieslandCampina, omdat ze daar werken met de 5 ploegendienst.

Hij trad bij Processionals in dienst en kwam te werken bij de melkgigant in Lochem. Peter begon daar als allround operator en is al vrij snel overgenomen door FrieslandCampina zelf. “Na anderhalf jaar groeide ik door als plaatsvervangend ploegleider en sinds 2017 ben ik daadwerkelijk ploegleider geworden”. Een mooie stap die hij ook graag wilde maken.

In zijn rol als ploegleider is het zijn taak om te zorgen voor een goede bezetting op de werkvloer en dat de operators voldoende zijn opgeleid en getraind om de werkzaamheden uit te voeren. “Het mooiste van het werken bij FrieslandCampina vind ik dat we nooit weten hoeveel melk we krijgen. Door verstoringen bij andere fabrieken, verwerken we soms wel 14 miljoen liter melk per week, in plaats van de gebruikelijke ongeveer 8 miljoen. Daar moet je wel op voorbereid zijn en goed op inspelen”.

Hoe zijn werkdag er ongeveer uit ziet? “Die begint met een overdracht van de afgaande ploeg. Daarna is het tijd om e-mails door te nemen en om te kijken of alles volgens planning verloopt. Er worden controles gedaan op veilige werkvergunningen en of installaties volgens de regels veiliggesteld zijn. Ook heb ik dagelijks meetings met betrekking tot productie, kwaliteit en veiligheid”.

Peter vindt het werken bij de zuivelgigant fijn, omdat er veel studies en trainingen te volgen zijn als je een stap wil maken en omdat er weinig verloop is op de werkvloer. Hij heeft er dus duidelijk zijn werkgeluk gevonden: “Ik hoop dat ik nog heel lang gezond mag blijven en dat FrieslandCampina een gezond bedrijf blijft. Maar wanneer dit niet het geval is, zal ik absoluut weer contact opnemen met Processionals om te kijken of ze iets voor mij kunnen betekenen!”

Ben jij op zoek naar nieuw werkgeluk en word je blij van Peter zijn verhaal? Wij gaan graag met je op zoek naar jouw geluk.

 

Wij zijn Processionals

Wij gunnen procestechnici het beste. Een mooie toekomst binnen de procesindustrie, waarin zij fluitend door het leven gaan. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Lees meer
Wij zijn Processionals en wij gunnen procestechnici het beste.
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.