Redactie
Processionals
Blog Procesindustrie
Leestijd 2 min
21 december 2022

Wat verdient een procesoperator?

Wat verdient een procesoperator?
Wat verdient een procesoperator?
Leestijd 2 min
21 december 2022
Wat verdient een procesoperator?
Redactie
Processionals

Het loon procesoperator ligt gemiddeld tussen de €2200 en €3800 bruto exclusief ploegentoeslag. Dit is natuurlijk afhankelijk van het niveau en de ervaring van de procesoperator.

Een afwisselende en uitdagende baan is natuurlijk leuk. Maar laten we eerlijk zijn: we werken natuurlijk óók voor het geld. Dus wat verdient een operator nou precies en wat zijn de verschillen in salarisschalen naarmate je meer ervaring op doet en doorgroeit?

En valt in ieder geval flink wat geld verdienen, dat is in de procesindustrie geen probleem! Lees het hier!

Wat je verdient als procesoperator en wat je salaris als operator precies is, is in de procesindustrie afhankelijk van een aantal factoren. Je opleidingsniveau en je kennis- en werkervaring bepalen een deel je salaris. Maar het is ook belangrijk in welke branche je werkzaam bent en of je werkt in ploegendienst.
Toch is er wel een duidelijke salaris-range te herkennen binnen de procesindustrie. We leggen het hier kort uit aan de hand van het niveau operator A, operator B en operator C.

SALARIS PROCESOPERATOR A

Als procesoperator A of beginnend operator ligt je gemiddelde salaris tussen de € 2200 bruto en €2.600 bruto per maand. Dit is exclusief de toeslag van de ploegendienst, vakantiegeld of eventueel een 13e maand. Dit kan er namelijk nog bij komen. Als operator A of mechanische operator A (vergelijkbaar met VAPRO A) controleer je de productieprocessen en grijp je in waar nodig.

SALARIS PROCESOPERATOR B

Als procesoperator B (VAPRO B) heb je meer verantwoordelijkheid waardoor zijn de arbeidsvoorwaarden ook beter zijn. Bij een operator B ligt het salaris gemiddelde tussen de €2400 en €2900 bruto per maand. Dit is exclusief ploegentoeslag, vakantiegeld en eventueel een 13e maand.

Als operator B houd je je bezig met het controleren en sturen van mechanische- of chemische productieprocessen. Deze zijn meestal geautomatiseerd. Ook ziet een operator B toe op het veilig werken in de fabriek en doet hij verbetervoorstellen.

SALARIS PROCESOPERATOR C

en procesoperator C is de functietitel van een ervaren operator (vergelijkbaar VAPRO C). Het salaris van een operator C ligt tussen de €2500 en €3800 euro per maand. Dit is exclusief ploegentoeslag, vakantiegeld en eventueel een 13e maand.

Als operator C zorg je ervoor dat het complete productieproces op de plant goed verloopt. Vaak doe je dit vanuit de centrale controlekamer.

Je bent verantwoordelijk voor de complexe productieprocessen. Soms geef je leiding aan een team van operators. Daarnaast controleer je of alle medewerkers zich aan de (veiligheid)voorschriften houden.

Wil je meer geld verdienen als procesoperator of het operator salaris bespreken en kijken wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met onze consultants. Zij weten precies welk bedrijf, welke CAO en welke ploegentoeslag het beste bij jouw financiële situatie past. Ook kunnen zij jou eerlijk adviseren over hoe je een (financiële) stap kunt maken.

Vaak is een technisch MBO niveau diploma een goede basis voor werk in de procesindustrie. Maar een extra opleiding volgen is natuurlijk altijd een goede optie om in jezelf te investeren en op de lange termijn meer salaris te verdienen. Enkele goede opleidingen voor werk in de procesindustrie zijn onder andere Vapro, chemische technologie, procestechnologie en voedingsmiddelentechnologie.

Ben je er nog niet helemaal uit of de functie van procesoperator bij jou past? Bekijk dan ons artikel ''wat doet een procesoperator''. Hier vertellen wij je stap voor stap wat de werkzaamheden van een procesoperator precies zijn.

Weet je al dat je dolgraag aan de slag wilt als procesoperator? Top! Zoek dan hier jouw droombaan in onze ruime aanbod vacatures van procesoperator. Dagelijks de nieuwste vacatures bij de beste werkgevers in de procesindustrie.

Staat jouw job er niet tussen? Upload dan eenvoudig je CV of maak een Jobalert aan en wij houden je wekelijks op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram voor de leukste nieuwtjes en nieuwste vacatures in de procesindustrie.

Een eerlijk advies?

Wil jij werken als procesoperator en weten hoeveel jij kunt verdienen? Bekijk hier alle vacatures of neem contact op met onze consultants. Zij kunnen jou eerlijk adviseren over salaris, CAO en ploegentoeslagen die passen bij jouw (financiële) situatie. 

Contact
Processionals geeft jou een eerlijk advies
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.