Samen werken in de procesindustrie - Energie & Afval

Werving van technisch personeel in de procesindustrie

Krapte op de arbeidsmarkt. Je leest het overal. In welke branche of sector je ook werkt: je ontkomt er nauwelijks aan. Ook in de procesindustrie. Hoe kun je hier beter mee omgaan?

DE UITDAGING

Extreme schaarste aan personeel

Er bestaat echter een verschil tussen krapte en krapte. In de procesindustrie kunnen we spreken van extreme schaarste. Zo zijn er voor elke beschikbare procesoperator 19 vacatures waar hij of zij uit kan kiezen. Voor elke monteur liggen er zelfs 26 vacatures op hem of haar te wachten. Hoe vind en werf je dan toch die nieuwe collega's voor jouw team of bedrijf?

Krapte op de arbeidsmarkt

Een schrale troost is dat je er niet alleen voor staat, ook andere sectoren hebben last van dit probleem. Er zijn in Nederland al jaren meer openstaande vacatures, dan dat er werklozen zijn. Dat het werven in de procesindustrie een extra grote uitdaging is, is niet vreemd. De toegenomen complexiteit binnen de procesindustrie en de continue innovatie van de sector vereist een specifieke set vaardigheden van werknemers. Dat maakt dat het aantal geschikte kandidaten al relatief gezien laag ligt. Tel daarbij op dat procestechnici gewilde professionals zijn en de ultieme uitdaging is daar.

Man met een haarnetje en baardnetje aan het werk in de procesindustrie

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

Hoe kun je opvallen bij jouw doelgroep?

Hoe kun je nou opvallen bij jouw doelgroep? Niet door in elke vacaturetekst het marktconforme salaris en de ploegentoeslag te benoemen en te vertellen dat je in een gezellige omgeving terechtkomt. Denk er eens over na wat werken bij jouw bedrijf betekent en wat jij jouw werknemers te bieden hebt. Wij denken hierin graag met je mee en helpen jou om jouw strategische personeelsplanning op te starten. 

Wat heb jij te bieden?

Wat maakt werken in jouw team of bij jouw bedrijf de moeite waard voor geïnteresseerden, waardoor ze voor jou willen kiezen?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Doorgroeimogelijkheden;

  • Scholing of externe certificeringen;

  • Flexibele en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden;

  • Het eerlijke verhaal over de cultuur binnen jouw team.

Meer voorbeelden zien?

Vrouwelijke monteur aan het werk in de procesindustrie

WERVINGSPARTNER

Je werving uitbesteden

Een wervingspartner kan een uitkomst zijn. Zo kun je de werving van nieuwe werknemers (gedeeltelijk) uitbesteden en blijft er meer tijd over voor andere belangrijke zaken. Op deze manier profiteer je van het uitgebreide netwerk van je partner, die deze al jaren aan het opbouwen en onderhouden is. Wat kunnen wij daarin voor jou betekenen?

Arla-Foods productieomgeving melkpakken
Arla - Logo - Donkergrijs

"Op dit moment heb ik mijn personeelsbestand opgebouwd en heb ik niet direct nieuwe kandidaten nodig. Echter zal er altijd verloop blijven, dat weet ik. Dan wil ik met Processionals verdergaan, omdat die relatie zo goed is."

Lees het verhaal

Jouw partner in de procesindustrie

Processionals is de expert in het werven, selecteren, begeleiden én opleiden van technisch personeel voor jouw bedrijf. We helpen je graag met het formuleren van doelen en het waarmaken ervan. Ben je op zoek naar 10 procesoperators of 3 monteurs voor jouw nieuwe productielijn? Wij helpen je graag om aan jouw wervingsvraag te voldoen!

Meer weten over hoe wij bedrijven ondersteunen?

Cas en Brenden overleggen bij het raam met post-its

LEES MEER

Meer weten over effectieve werving?

Ben je benieuwd wat wij voor onze partners betekenen in hun wervingsbehoefte, ben je op zoek naar inspiratie voor jouw wervingsstrategie of wil je graag eens met ons sparren hierover?