Michael Wolf aan het werk in een beige stoel

Jouw recruitment
partner in de procesindustrie

Als Recruitment Business partner zijn we betrokken bij jouw bedrijf. We denken mee over hoe mensen daar een waardevolle bijdrage aan jouw team of bedrijf kunnen leveren. Hoe kunnen wij bijdragen aan jouw bedrijfsdoelstellingen?  

Ilse en Johan aan het overleggen in gele stoelen

RETHINK
RECRUIT
RENEW

Samenwerken met Processionals draait niet om CV's en vacatures. Centraal staan de ambitie, toekomstplannen en de uitdagingen van jouw bedrijf binnen de procesindustrie. Samen onderzoeken we welke mensen hierbij passen en werken we planmatig om dit samen te realiseren. Met de juiste mensen aan boord werkt recruitment als katalysator op je organisatie. Jouw doelen en ambities worden sneller gerealiseerd.  

4
kantoren in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam
500+
bemiddelingen per jaar bij werkgevers in de procesindustrie
8
onze samenwerking wordt met een 8 beoordeeld door onze klanten
1
vast contactpersoon voor jouw bedrijf

Wat kun je verwachten?

Wij delen graag op voorhand met je wat je van ons kan verwachten als je met ons samenwerkt. Daarom hebben we 5 belangrijke uitgangspunten voor je op een rij gezet.  

01. Uitdagingen & behoeften

De basis voor een goede samenwerking

Om goed samen te kunnen werken, is het belangrijk dat wij weten waar jouw wensen en uitdagingen liggen. Heb je veel moeilijk invulbare vacatures? Een extra productielijn of juist behoefte aan een vernieuwend type medewerker?  

Wij horen graag waar je tegenaan loopt en waar jouw behoeften liggen. Samenwerken betekent ook dat wij je met onze ervaringen en inzichten prikkelen en samen het interne wervingsproces doornemen zodat we optimaal kunnen samenwerken.  

Kom kennismaken
Werken bij HVC in de procesindustrie - Monteur aan het werk
02. Wervingsbehoefte

De ideale kandidaat

Om goede kandidaten te werven is het belangrijk voor ons om te weten hoe de ideale kandidaat eruit ziet. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet zomaar met cv's geschoven wordt en dat de kandidaten die we voorstellen in potentie nieuwe medewerkers zijn. Onze maatstaf is dat 3 kandidaat profielen moet leiden tot 1 nieuwe medewerker.  

In dit traject delen wij actuele arbeidsmarktinformatie over de doelgroep en bespreken wij de (on)mogelijkheden en slagingskansen hiervan. Een analyse op onze kandidaten database vinden wij vanzelfsprekend en geeft inzicht in verwachte doorlooptijd.   

Ruben en Corstiaan samen aan het werk
03. Aan de slag

De selectie van de kandidaat

Als de wervingsbehoefte duidelijk is, gaan we via verschillende wervingskanalen en -manieren voor je aan de slag! Zo spreekt ons Sourcing team dagelijks mogelijk geschikte kandidaten voor jouw openstaande vacatures. Op basis van deze gesprekken en de uitgesproken wensen en interesses van de kandidaat, plannen we een interview in met één van onze recruitment consultants. Als de recruitment consultant net zo enthousiast is over de kandidaat, wordt deze aan jou voorgesteld. 

Monteur aan het werk bij HVC
04. Kennismaking met jouw bedrijf

Op zoek naar chemie

Een spannend moment, de kandidaat komt op sollicitatiegesprek. De recruitment consultant zorgt ervoor dat de kandidaat goed voorbereid jouw kant op komt. Dan ben jij aan zet. Houd in je achterhoofd dat de markt van procestechnici schaars is en voor elke kandidaat ruim 20 vacatures beschikbaar zijn. Het overtuigen van een kandidaat vergt dus een goede samenwerking, snelheid en soms creativiteit van beide kanten.

Het spanningsveld zit hem in de rode loper uitrollen en beoordelen of de kandidaat geschikt is (of te maken valt). Denk ook aan omgevingsfactoren die meespelen in de besluitvorming van de kandidaat en het buitenspel zetten van concurrenten die azen op dezelfde kandidaat. Hier zit onze meerwaarde in.

Buiten aan het werk als monteur in de procesindustrie
05. Een nieuwe werknemer

De start van een nieuw begin

Vol verwachting begint de nieuwe collega in jouw team. Alle randzaken bij indiensttreding zijn vooraf verzorgd. Het eerste jaar wordt de medewerker gedetacheerd met als doel om na een jaar in vaste dienst te treden. Het eerste jaar staat in het teken van ontwikkeling en het leren kennen van het bedrijf en wordt begeleid door de recruitment consultant. Op deze manier beperken we samen de ongewenste uitstroom tot een minimum en wordt 80% van de procestechnici overgenomen.  

Meer weten over detavast? 

Lees de blog
Vrouwelijke monteur aan het werk in de procesindustrie

Detavast detacheren

Als jullie samen met de kandidaat besluiten ervoor te gaan, treedt de werknemer in dienst bij Processionals onder het ‘detavast’ principe. Dat betekent dat de werknemer aan de slag gaat onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als de rest van jullie personeel.  

Uiteindelijk is het altijd onze intentie om de werknemer na bepaalde tijd in vaste dienst te laten treden bij jouw bedrijf. Dit duurt maximaal één jaar. Als het van beide kanten bevalt, heb je er dus binnen een jaar een vaste werknemer bij die de benodigde kennis in huis heeft om direct aan de slag te gaan op jullie eigen loonlijst.  

Meer weten over detavast? 

Lees hier de blog
Jouw partner in de procesindustrie

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Als jouw partner in de procesindustrie willen we jou helpen met de uitdagingen die binnen jouw bedrijf spelen. We zijn benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe we jouw bedrijf kunnen helpen groeien. We gaan dit graag met je ontdekken! 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!
500+
bemiddelingen per jaar in de procesindustrie