Werken in de chemische industrie

Personeel
werven in de
chemische industrie

Wat hebben kunststoffen, cosmetica, medicijnen, glas en coatings met elkaar gemeen? Juist. Ze worden allemaal vervaardigd door jou en jouw collega's van de Nederlandse chemische industrie.  

Chemie in Nederland

Belangrijke exportstroom

Met een kleine 400 chemische bedrijven en rond de 45.000 werknemers is de chemie een belangrijke sector in Nederland. De zes chemieclusters zijn samen verantwoordelijk voor 18% van de totale goederenexport in Nederland. 

Ook deze branche heeft te maken met vergrijzing, de werving van nieuwe werknemers en technische innovatie. Hoe zorg je er ondanks deze uitdagingen voor dat het toch op rolletjes loopt?

Werken in de chemische industrie
Processionals

Meer dan een wervingspartner

Wij betekenen meer voor chemische bedrijven dan enkel het invullen van vacatures. Onze klanten waarderen onze professionaliteit en persoonlijke benadering, om uitdagingen samen zo goed mogelijk aan te gaan.

Recruitment consultants weten wat er achter de schermen van onze partners speelt. Is er een grote wervingsvraag? Wordt er een nieuwe productielijn ontwikkeld? Of is er behoefte om te sparren over personeelsbehoud? Wij staan voor onze relaties klaar. 

Anne-Miek laat het mapje van Processionals zien
Direct aan de slag

5 Voordelen van detachering
voor een werkgever in de procesindustrie

Meer dan een wervingspartner

5x wat samenwerken met Processionals betekent

Wij vinden het belangrijk dat je vooraf weet waar je aan begint als je met ons samen gaat werken. Daarom hebben we vijf aspecten op een rij gezet.

01. Werving

Jouw partner in werving

Jouw wervingsvraag is de basis van onze samenwerking. We ontdekken samen waar deze behoefte exact ligt en hoe we deze vraag kunnen invullen. Of je nou op zoek bent naar een operator, onderhoudsmonteur of QC-analist, wij gaan voor je aan de slag de juiste persoon bij jouw vacatures te vinden! Kort gezegd is dat namelijk wat wij doen: wij helpen jouw team of bedrijf groeien door het plaatsen van geschikte medewerkers op het juiste moment. 

Ruben en Corstiaan samen aan het werk
02. Behoud

Uitstroom van personeel minimaliseren

Het voordeel van detachering is dat jouw nieuwe werknemer een jaar lang niet bij jou op de loonlijst staat. De verloning wordt door ons gedaan en wij dragen ook de risico's van bijvoorbeeld verzuim. Je kunt de medewerker na de afgesproken detacheringsperiode kosteloos overnemen. Wij weten het juiste technische personeel voor jouw bedrijf te vinden door een gedegen selectie aan de voorkant. Diepte interviews van minimaal een uur zorgen voor de passende match voor jouw team en minimaliseren de uitstroom op lange termijn! 

Werken in het laboratorium van de chemische industrie
03. Met de tijd mee

Vraagstukken als digitalisering

We denken graag met je mee over uitdagingen die op korte of lange termijn (gaan) spelen. Ga je een digitaliseringsslag maken binnen jouw bedrijf? Dan willen we ervoor zorgen dat jij daar klaar voor bent en dat de juiste technische professionals binnenstromen als het zo ver is. 

Meer weten?

Lees hier meer over digitalisatie
Werken in het laboratorium in de chemische industrie
04. Persoonlijk

Eén vaste contactpersoon

Het persoonlijke aspect staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk om jou en jouw bedrijf tot in de puntjes te kennen. Om dat te borgen, is één recruitment consultant jouw aanspreekpunt binnen Processionals. Zo weet hij of zij altijd wat er binnen jouw bedrijf speelt, kun je altijd bij deze persoon terecht voor de lopende processen en eventuele vragen.

Alex Kovacs aan het werk achter zijn bureau
05. Advies op maat

Advies op maat met kennis van jouw industrie

Wij snappen dat jouw bedrijf niet hetzelfde is als het bedrijf van de buren. En dat jouw bedrijfsprocessen anders in elkaar zitten dan een bedrijf in een andere sector in de procesindustrie. Daarom geven we je altijd advies op maat. Onze consultants zijn allemaal gespecialiseerd in een bepaalde branche. Ze weten dus waar je het over hebt en zoeken naar de passende oplossing.

Kom kennismaken
Werken in het laboratorium in de chemie
Zij vertrouwen dagelijks
op Processionals
Kom kennismaken

Benieuwd welke oplossing wij hebben voor jouw uitdaging(en)?

Ben jij werkzaam in de chemische industrie en ervaar je uitdagingen op het gebied van personeelsbehoud, de werving van technisch personeel of is er een pensioneringsgolf op komst binnen jouw team? We gaan graag met je in gesprek over wat wij hierin voor jouw team kunnen betekenen. 

Vul het kennismakingsformulier in of plan hieronder direct een afspraak in met Michael Wolf. 

Vul het formulier in