Redactie
Processionals
Blog
Leestijd 2 min
6 maart 2024

5 Voordelen van detachering voor een werkgever in de procesindustrie

Werken in de procesindustrie: schoonmaken van de plant
Werken in de procesindustrie: schoonmaken van de plant
Leestijd 2 min
6 maart 2024
5 Voordelen van detachering voor een werkgever in de procesindustrie
Redactie
Processionals

Ben je als werkgever op zoek naar werknemers, dan kan dit op verschillende manieren. Zo kun je zelf aan de slag gaan met het uitschrijven van een vacature en zelf op zoek gaan naar de geschikte kandidaat. Een andere optie is op zoek gaan naar personeel via detachering. Wat is detacheren en wat zijn de voordelen hiervan voor jou als bedrijf?  

Detacheren is niets minder dan het inlenen van werknemers van een derde organisatie, vaak een detacheringsbureau. Formeel gezien is het detacheringsbureau dus de werkgever van de te detacheren werknemer. Het contract van de gedetacheerde bevat altijd een begin- en einddatum en kent een opzegtermijn van één maand.  

Wat zijn de voordelen?

 

 1. Tijdwinst  
  Als je ervoor kiest om een detacheringsbureau in te schakelen, geef je het stuk werving & selectie uit handen. Dit tijdrovende deel in de zoektocht naar een nieuwe werknemer ligt nu niet meer bij jou. Het detacheringsbureau beschikt vaak over een groot netwerk aan kandidaten, waardoor er snel een match gemaakt kan worden tussen de kandidaat en jouw bedrijf.  
 2. Je bent flexibel 
  De werknemer treedt in dienst bij het detacheringsbureau, dat betekent dat hij of zij dus geen arbeidscontract bij jouw bedrijf heeft. Op deze manier blijf je flexibel en mochten zich onverhoopt moeilijkheden op doen, hoef jij geen mensen te ontslaan die op je eigen loonlijst staan. Op deze manier heb je geen hogere personeelskosten in periodes dat er minder werk is.  
 3. Kwalitatief hoogwaardige kandidaten 
  Aangezien het detacheringsbureau de kandidaat aan de voorkant al heeft gesproken, spreek je vaak kandidaten die qua functieprofiel in elk geval (redelijk) aansluiten bij hetgeen je naar op zoek bent. Op deze manier besteed je niet onnodige tijd aan het interviewen van een kandidaat die toch niet helemaal aansluit bij het functieprofiel.  
 4. Het niet hoeven begeleiden van het personeel  
  Wanneer je een collega aanneemt via een detacheringsbureau, is het bureau volledig verantwoordelijk voor de werknemer. Dit betekent ook dat de begeleiding gedaan wordt door het bureau en dat je zelf niet hoeft te investeren in trainingen of opleidingen.  
 5. Minder risico
  Wordt de gedetacheerde collega ziek of functioneert hij of zij niet voldoende en willen jullie afscheid van hem of haar nemen? Dan draagt het detacheringsbureau de risico's. Zo wordt voorkomen dat jij blijft betalen voor de werknemer die (tijdelijk) niet inzetbaar is.  

Nadelen van detacheren

 

Zijn er dan alleen maar voordelen te ondervinden aan het detacheren van personeel? Het simpele antwoord is nee. Een veelgehoord nadeel van detacheren is dat detacheerders vaak niet echt onderdeel van het bedrijf worden, omdat ze weten dat ze na een bepaalde periode weer zullen vertrekken. Bij Processionals zal je dit nadeel echter niet ervaren, omdat het altijd de bedoeling is de detacheerder bij jou in dienst te laten treden na maximaal één jaar. Wij werken namelijk via het ‘detavast’ principe.  

Daarnaast wordt vaak gesteld dat detacheerders een wat hoger salaris ontvangen dan jouw eigen medewerkers, maar ook daar hoef je bij Processionals niet bang voor te zijn. De gedetacheerde gaat namelijk aan de slag onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als de rest van het personeel.  

Nieuwsgierig naar het detavast princpe?

Ontdek meer over detachering op basis van het detavast principe en overweeg of dit ook jou kan helpen jouw team te optimaliseren. 

Lees de blog
Roel Smit achter de computer
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Ontdek meer onderwerpen die voor jou van belang kunnen zijn met betrekking tot het aantrekken en het behouden van personeel in de procesindustrie.