Werken als laborant in de chemische industrie

Personeel behouden in de procesindustrie

Wanneer personeel langdurig aan je verbonden blijft, resulteert dit in operationele stabiliteit en een solide basis voor toekomstige innovaties. Hoe draagt personeelsbehoud bij aan de bedrijfsprestaties binnen jouw werkomgeving? 

DE UITDAGING

Kosten besparen door personeel te binden

Het behouden van gekwalificeerd personeel is een investering in de toekomst van het bedrijf. Door de focus te leggen op personeelsbehoud, kun je een grote voorsprong behalen op je concurrenten. Het werven en trainen van nieuwe werknemers kan namelijk behoorlijk kostbaar en tijdrovend zijn. Kortom: personeelsbehoud is essentieel voor het succes van een bedrijf. Hoe realiseer je dat?  

Specialistische kennis

In de procesindustrie zijn specifieke vaardigheden en specialistische kennis vereist om complexe processen te beheren en optimaliseren. Het behouden van ervaren personeel zorgt voor continuïteit in het productieproces en zorgt voor een betere overdracht van specialistische kennis op nieuw personeel.  

 

De kosten van nieuw personeel

Als werknemers vertrekken, is het noodzakelijk om nieuw personeel aan te trekken om de kwaliteit van het productieproces te kunnen blijven waarborgen. Het aantrekken van nieuw personeel is een kostbaar en tijdrovend proces. Tel daarbij op dat dit nieuwe personeelslid eerst ingewerkt moet worden en wellicht nog een training moet volgen om vertrouwd te raken met de specifieke processen en systemen.  

Vrouw tapt de kraan af in de procesindustrie

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

Hoe kun je jouw personeel binden en boeien?

Consistentie van kwaliteit is van vitaal belang in de procesindustrie. Personeelsbehoud draagt bij aan de continuïteit van de productie en het voorkomt onderbrekingen in het productieproces. Dat draagt bij aan de betrouwbaarheid van het proces en uiteindelijk de reputatie van het bedrijf. 

Zij benaderen jouw personeel en bieden hen bijvoorbeeld een hoger salaris, meer scholingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden. Wij kunnen hierin met je meedenken zodat je aantrekkelijk voor hen blijft!

Wat kun jij ze bieden?

Om personeelsbehoud te stimuleren, kun je een aantal dingen overwegen om te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Loopbaanontwikkeling: Bied mogelijkheden voor groei binnen het bedrijf. Dit kan onder meer trainingen, scholingstrajecten of promotiemogelijkheden omvatten. Werknemers zijn geneigd langer te blijven, als hun werkgever investeert in hun professionele ontwikkeling. 

  • Competitieve arbeidsvoorwaarden: Zorg ervoor dat jouw arbeidsvoorwaarden concurrerend zijn met andere bedrijven in de procesindustrie. Bekijk het salaris, de secundaire arbeidsvoorwaarden en andere extra's eens, kun je op dit moment goed concurreren met andere bedrijven?  

  • Duidelijke communicatie: Zorg ervoor dat er geen misverstanden bestaan over wat je communiceert. Houd medewerkers op de hoogte over de lange termijnplannen en strategieën van het bedrijf. Zorg er daarnaast voor dat wat je persoonlijk naar een werknemer communiceert, ook waarmaakt.

Werken in de procesindustrie, de machine afstellen

WERVINGSPARTNER

Werving voor lange termijn

Een recruitment partner kan je helpen in de zoektocht naar personeel voor de lange termijn. Deze partner denkt met je mee wat betreft verbeteringen binnen het bedrijf om personeel te binden en voor langere tijd te behouden. Wat kunnen wij daarin voor jou betekenen?

Jouw partner in de procesindustrie

Processionals bemiddelt kandidaten in de procesindustrie met als doel dat jij de kandidaat na een jaar kosteloos kan overnemen. Op deze manier kun je rustig aftasten of de nieuwe werknemer bij jouw bedrijf past. Is dit het geval? Dan kun je hem of haar op jouw eigen loonlijst zetten en heb je er direct een vaste medewerker bij!

Meer weten over hoe wij bedrijven ondersteunen?

Alex Kovacs aan het werk aan zijn bureau

LEES MEER

Meer weten over effectieve werving?

Ben je benieuwd naar wat wij voor andere partners betekenen en hoe wij ze helpen met hun personeelsvraagstuk(ken)? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?