Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Microfiltratiesysteem als onderdeel van productieproces
Medewerker in de controle kamer bij SVP
Chemische productie installatie met werknemer van AkzoNobel
Werknemers op een plant
De controlekamer van SVP
Werknemers op controle op een plant
Op de plant bij Niacet
Controle rondje bij stadverwarming Purmerend
Werknemer van Processionals op het terrein van Niacet
In de fabriek bij Aviko
Barometer proces industriële installatie
Verpakkingsmateriaal in de fabriek van Arla
Werknemer van Processionals voor whiteboard
Werknemer aan het werk bij Elementis
Tapstation voor monstername met werkneemster van Processionals
Vuilverbrandingsinstallatie met werknemer van Processionals
X
Snel zoeken

Wat verdient een procesoperator?

Wat verdient een procesoperator?

Ben je benieuwd wat een procesoperator nou precies verdient? Het salaris is afhankelijk van het niveau van de procesoperator. Daarnaast speelt ook mee wat voor je ploegendienst je precies draait. Is dit een dagdienst of werk je in een 3- of 5 ploegendienst. Over het algemeen kun je het salaris van een procesoperator inschalen tussen de 2000 en 3800 euro bruto per maand. Als operator werk je vaak in ploegendiensten waardoor je nog extra toeslagen krijgt bovenop je basissalaris. Dit kan oplopen tot wel 35%. Een baan als procesoperator biedt zeer goede arbeidsvoorwaarden. Er zijn drie verschillende mbo niveaus (A, B en C) voor een procesoperator. De mate van complexiteit van het productieproces bepaalt welk niveau je nodig hebt. Aan elk niveau hangen bepaalde arbeidsvoorwaarden.

Salaris procesoperator A

Het salaris van een beginnend operator A ligt doorgaans tussen de €2000 en €2300 bruto per maand. Dit is exclusief ploegentoeslag dat er nog overheen kan komen. Als procesoperator A controleer je de productieprocessen en grijp je in waar nodig. Vaak werk je in ploegendiensten.

Salaris procesoperator B

Een procesoperator B heeft meer verantwoordelijkheden en daardoor zijn de arbeidsvoorwaarden uiteraard ook beter. Het salaris van een operator B ligt tussen de €2400 en €2900 bruto per maand, exclusief toeslagen. Als operator B hou je je bezig met het controleren en sturen van veelal geautomatiseerde mechanische- of chemische productieprocessen. Naast het gewone werk ziet de operator B toe op het veilig werken in de fabriek en kijkt hij waar verbeteringen mogelijk zijn.

Salaris procesoperator C

Een procesoperator C is een titel voor een ervaren operator. Het salaris van een operator C ligt gemiddeld tussen de €2500 en €3800. Als een operator C zorg je ervoor dat het complete proces in een plant goed verloopt. Je kan leiding geven aan een team van operators en stuurt bij waar nodig. Je controleert of alle medewerkers zich aan de (veiligheid)voorschriften houden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de complexe productieprocessen. Ben je benieuwd naar de verschillende vacatures als procesoperator bij Processionals? Bekijk ze hier!
Share