Redactie
Processionals
Blog Production
Leestijd 1 min
21 december 2022

Welke functies zijn er binnen de afdeling productie

Welke functies zijn er binnen de afdeling productie?
Welke functies zijn er binnen de afdeling productie?
Leestijd 1 min
21 december 2022
Welke functies zijn er binnen de afdeling productie
Redactie
Processionals

De afdeling productie. Dé plek in de fabriek waar het gebeurt. Welke functies en banen zijn er op de afdeling productie binnen de procesindustrie? 

Vooropgesteld: ieder bedrijf binnen de procesindustrie heeft natuurlijk zijn of haar eigen organisatiestructuur en functies binnen afdelingen. Toch is er wel een grote lijn te ontdekken in de meest voorkomende structuur. De afdeling productie binnen een producerend bedrijf kun je grofweg in twee vormen gieten. 

Afdeling productie 1
In het onderstaande voorbeeld geeft de productiemanager leiding aan 5 verschillende teamleiders. Deze teamleiders zijn verantwoordelijk voor hun ploeg in een 5-ploegendienst. Vaak wordt er een mix gemaakt met procesoperators A, B en C om zo de kennis, kunde en ervaring te spreiden tussen de ploegen. 

Afdeling productie 2

In het tweede voorbeeld heeft de productiemanager hulp van een assistent productiemanager. Er wordt leiding gegeven aan 3 teamleiders in 3 verschillende ploegen. De ploegen bestaan uit procesoperators en lijn- of verpakkingsoperators. 

Zoals je merkt in de voorbeelden werken procesoperators bijna altijd in ploegendienst en zelden in dagdienst. Binnen de ploeg wordt zoveel mogelijk diversiteit gezocht tussen opleidingsniveau, kennis en ervaring. Qua opleiding kun je denken aan VAPRO A, VAPRO B OF VAPRO C of een andere technische mbo opleiding.  

Benieuwd naar de werkzaamheden van een procesoperator? Bekijk het hier. 

Aan het werk in de productie?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen productie? Bekijk hier al onze vaste banen binnen de afdeling productie.

Productie vacatures
Wij helpen jou aan een vaste baan in de productie
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.