Redactie
Processionals
Blog Detachering
Leestijd 1 min
8 januari 2024

Nieuw jaar, nieuwe baan!

Nieuw jaar, nieuwe baan!
Nieuw jaar, nieuwe baan!
Leestijd 1 min
8 januari 2024
Nieuw jaar, nieuwe baan!
Redactie
Processionals

Het is 2024! Dat betekent een nieuw jaar, 12 nieuwe maanden en 366 nieuwe dagen. Bij een fulltime dienstverband ben je in 2024 gemiddeld zo’n 229 dagen aan het werk. Wel belangrijk dat je dan iets doet wat je leuk vindt, toch? 

Januari is een goed moment om na te denken of jouw huidige baan nog bij je past. Veel mensen zetten het zoeken van een nieuwe baan dan ook op hun lijstje met goede voornemens. Echter komt het vaak, zoals bij de meeste goede voornemens, niet echt van de grond. De sprong in het diepe wagen is toch spannend, en bovendien, je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt. Doe je er dan wel goed aan om van baan te switchen? 

Opzeggen? Of toch niet? 

Voordat je in een opwelling je baan opzegt is het goed om eerst te onderzoeken wat de plussen en minnen zijn van jouw huidige baan. Breng jouw wensen in kaart. Wat vind je leuk in je huidige werk en wat zou je graag anders zien? Waar ben je goed in? En wat vind je belangrijk in een eventuele toekomstige baan? Door dit helder te hebben weet je wat je wil en naar wat voor baan je opzoek kan gaan. 

Hoe vind ik dé baan?

Er zijn legio mogelijkheden om die nieuwe job te vinden. LinkedIn, verschillende Jobboards, Google. Op alle kanalen kan je gebruik maken van zoekfilters om zo dicht mogelijk bij jouw droombaan te komen. Logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vacatureteksten sluiten namelijk (bijna) nooit precies aan op ál jouw punten en dat kan je onnodig onzeker maken. Er zijn namelijk heel veel toffe vacatures voor procestechnici zoals jij! 

Geen zin in die eindeloze zoektocht? Wij helpen je graag bij het vinden van dé baan voor jou! Door jouw wensen aan ons door te geven hebben wij al een goed beeld van functies en bedrijven die bij jou aan kunnen sluiten. Onze lijntjes zijn kort en je krijgt in de meeste gevallen de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven op gesprek te gaan. Zo weet jij zeker dat je een passende baan vindt!
 
Ga jij in 2024 (weer) met plezier naar je werk? 

Kom kennismaken

Kunnen wij jou helpen met je zoektocht naar dé baan die in 2023 voor werkplezier zorgt? Kom eens kennismaken en wellicht vinden we voor jou een nieuwe vaste baan!

Kennismaken
Kom kennismaken!
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.
Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.