Redactie
Processionals
Blog Procesindustrie Detachering
Leestijd 2 min
22 augustus 2023

Digitaal kennismaken - Hoe werkt dat?

Leestijd 2 min
22 augustus 2023
Digitaal kennismaken - Hoe werkt dat?
Redactie
Processionals

Het is tijd voor jouw allereerste kennismakingsgesprek! In sommige gevallen is het niet mogelijk om naar een van onze kantoren te komen. Geen probleem, we plannen dan gewoon een digitale kennismaking in. Om ervoor te zorgen dat je toch een beetje voorbereidt bent op dit gesprek, hebben we een aantal handige tips voor je!

We begrijpen dat een digitaal kennismakingsgesprek als spannend kan worden ervaren. Je zit immers op afstand van de persoon met wie je het gesprek voert en je kunt je afvragen of de techniek wel meewerkt. Hoewel je altijd welkom bent op een van onze kantoren, kan het voorkomen dat dit niet haalbaar is. Gelukkig biedt een digitale kennismaking dan de uitkomst. Het is normaal om een gezonde spanning te voelen, maar maak je geen zorgen. We verwachten niets anders van je tijdens een kennismakingsgesprek dan dat je gewoon jezelf bent. Toch zijn er enkele dingen die je vooraf kunt doen zodat je met een goed gevoel aan het gesprek begint. We delen ze graag! 

Test je verbinding

Zorg er voor dat je jouw verbinding hebt getest op geluid en snelheid. Doe dit op de plek waar je het gesprek wilt voeren. Zo weet je zeker dat het tijdens de kennismaking ook goed gaat.

Kies het juiste apparaat

Kijk ook naar het device waar je gebruik van wil maken tijdens het gesprek. Een laptop of tablet is kwalitatief toch iets beter dan een telefoon. Heb je geen mogelijkheid om deel te nemen aan het gesprek via een laptop of tablet, gebruik dan vooral wél je telefoon. 

Koffie? 

Helaas kunnen wij je bij een digitale kennismaking geen kopje koffie (of iets anders) aanbieden, zorg dus goed voor jezelf voordat ons gesprek begint. Dat doen wij ook. 

Inloggen 

Na het inplannen van het kennismakingsgesprek ontvang je een e-mail met daarin een link naar de online omgeving van Teams. Je komt direct op de plek waar het gesprek plaats gaat vinden. 

Zorg dat je op tijd bent

Probeer altijd om 5 minuten voor de afgesproken tijd klaar te zitten in jouw online omgeving. Mochten zich onverwachte problemen voordoen heb je nog de tijd om dit op te lossen. 

Ben je onverhoopt verhinderd, of kan je niet op tijd inloggen voor het gesprek? Zorg dan dat je dit altijd aan jouw contactpersoon laat weten. Bellen of appen is hierin het beste! 

Stel vragen

De kans is groot dat je vragen hebt. Over ons als Processionals of bijvoorbeeld over de vacatures die wij aanbieden. Stel deze vragen. Wij zijn er om jou te helpen. 


Hopelijk heb je uit dit blog de nodige voorbereidende tips kunnen halen waardoor je met een goed gevoel aan je gesprek begint. En begrijp je iets niet? Vraag het gewoon. Je kunt namelijk niet alles weten, dat verwacht niemand van je. Heel veel succes met het gesprek! En vergeet niet; uiteindelijk hebben we hetzelfde doel; jou helpen aan een toffe baan waar jouw toekomst mooier van wordt. 

Waar ben jij naar op zoek?

Een mooie werkgever, kortere reisafstand of carrièreswitch? Ontdek wat voor jouw werkgeluk van belang is en zet ons aan de slag.

Mooie toekomst
Kom kennismaken met Processionals
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.