Redactie
Processionals
Blog
Leestijd 2 min
1 juni 2024

Wereldmelkdag - Peter zit al 10 jaar helemaal op zijn plek in de zuivelindustrie

FrieslandCampina fabriek
FrieslandCampina fabriek
Leestijd 2 min
1 juni 2024
Wereldmelkdag - Peter zit al 10 jaar helemaal op zijn plek in de zuivelindustrie
Redactie
Processionals

Ieder jaar op 1 juni is het Wereldmelkdag, sinds 2001 een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO. Overal ter wereld wordt op deze dag het bestaan van melk en de daarvan afkomstige zuivelproducten toegejuicht als onderdeel van gezonde voeding. Het geeft ons belangrijke voedingsstoffen voor onze gezondheid en zorgt voor een inkomen voor boeren en hun families wereldwijd. 

Bij ons vind je verschillende vacatures bij mooie werkgevers in deze branche. Vandaag belichten we een ervaringsverhaal van een van onze (oud) werkenden, die al meer dan 10 jaar werkzaam is bij FrieslandCampina. 

En als je al 10 jaar met plezier bij dezelfde werkgever werkt, dan kun je stellen dat je toen de juiste keuze hebt gemaakt. Die keuze werd in dit geval gemaakt door Peter Eijsvogel, die 10 jaar geleden door Processionals werd bemiddeld bij FrieslandCampina in Lochem. “Deze stap is goed voor mijn carrière geweest, daar ben ik dankbaar voor.”  

Als zijn huidige werkgever Akzo Nobel medio 2013 bekend maakt gefaseerd te gaan sluiten, besluit Peter daar niet op te gaan zitten wachten. “Het was bekend dat ik tot het eind mocht blijven, maar je merkt dat de sfeer niet meer goed is”, blikt Peter terug. Veel collega's verlieten het bedrijf en de onderlinge verstandhoudingen onder het personeel leden onder het nieuws van de sluiting. Na 25 jaar trouwe dienst bij Akzo Nobel is het dus tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.  

Peter gaat solliciteren en komt al snel in contact met Processionals. “Het eerste gesprek verliep goed en ik had er meteen een goed gevoel bij,” zegt hij. Er volgt een tweede gesprek, waarin ze ook het cv van Peter verder vormgeven. Als je al 25 jaar niet meer gesolliciteerd hebt, heb je ook al 25 jaar geen cv meer gemaakt. “Een cv maken valt dan nog wel een beetje tegen, het is handig dat Processionals daarin meehielp.” 

Keuze voor ambitie

Roel Smit, die samen met Peter op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, stelt hem voor bij twee bedrijven waar hij uiteindelijk ook op gesprek mag. Voordat hij op sollicitatiegesprek gaat, wordt dit voorbereid. Met zijn – toen – 45 jaar had Peter immers al heel wat levenservaring, maar sollicitatiegesprekken had hij natuurlijk al lang niet gevoerd: “We hebben even de puntjes op de i gezet voor die gesprekken”, blikt hij terug.  

Een van deze bedrijven waar hij op gesprek mocht was FrieslandCampina. Al vanaf het eerste gesprek is Peter enthousiast over de zuivelgigant. In dit gesprek komt namelijk naar voren dat hem uiteindelijk een ploegleider rol toebedeeld kan worden. Daar heeft hij oren naar, omdat hij die functie ook al ambieerde bij Akzo Nobel: “Ik was daar hoofdoperator en plaatsvervangend ploegleider, maar ik had wel oren naar een stap hogerop”, zegt hij.  

Uiteindelijk valt de keuze op FrieslandCampina en hij start er als procesoperator. Hij begint er met een opleiding levensmiddelentechnologie: “Ik heb 25 jaar in de chemie gewerkt, ik wilde wel wat meer van melk weten.” Terwijl hij bezig was met die opleiding, is hij al doorgegroeid naar ploegleider en is een ander opleidingstraject gestart, die van leidinggevende in de zuivel. Nu, 10 jaar later, kan hij er al vele cursussen en opleidingen aan toevoegen, allemaal gefaciliteerd door FrieslandCampina.  

Terugblik

“Ik ben dankbaar dat ik dankzij Roel terecht ben gekomen bij FrieslandCampina”, bekijkt Peter. Hij is na 10 jaar nog steeds erg blij met zijn baan bij de zuivelgigant en de groei die hij er heeft doorgemaakt. “De afwisseling die ik nu heb vind ik mooi: je bent meer betrokken bij projecten, je beslist mee over dingen die vernieuwd moeten worden en je kunt je eigen team bouwen.”  

Dat Processionals daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd, laat hij blijken: “Er wordt veel uit handen genomen, Processionals heeft bijvoorbeeld de contacten gelegd met FrieslandCampina en heeft het eerste lijntje uitgegooid.” Het is een stap die zijn carrière verder gevormd heeft: “en daar ben ik dankbaar voor.”

Ook in de periode nadat hij was begonnen met zijn baan als procesoperator, bleef Roel contact houden: “Ook na 3 of 4 jaar kreeg ik nog wel eens een berichtje van Roel hoe het met me ging”. De betrokkenheid is iets wat hij kan waarderen van Processionals. “Als mijn baan bij FrieslandCampina komt te vervallen, dan is de kans groot dat ik weer bij Processionals aanklop.” 

Vind jouw baan in de Zuivelindustrie

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor jou binnen de zuivel? Bekijk alle monteur- én operatorfuncties.

Bekijk alle vacatures
Wil je meer weten over werving van personeel?

Ben je benieuwd naar onze werkwijze en wat wij voor jou kunnen betekenen? Ontdek dan onze werkwijze.

Lees over onze werkwijze
Sfeerbeeld-v35
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Ontdek meer onderwerpen die voor jou van belang kunnen zijn met betrekking tot het aantrekken en het behouden van personeel in de procesindustrie.