Redactie
Processionals
Verhaal Blog Energie & Afval
Leestijd 2 min
11 juni 2024

Van Surinaamse Raffinaderij naar Nederlandse Energiecentrale

Leestijd 2 min
11 juni 2024
Van Surinaamse Raffinaderij naar Nederlandse Energiecentrale
Redactie
Processionals

Van Suriname emigreren naar Nederland. Je moet het maar durven. Enrique Pick deed het! De nu 35 jarige Enrique is, met hulp van Processionals naar Nederland gekomen om te werken bij RWE als Werktuigkundige. Onervaren is hij niet, hij bracht 9 jaar ervaring mee als Procesoperator bij de olieraffinaderij Staatsolie in Suriname. Enrique deelt graag zijn ervaring met Processionals én het werken in Nederland met jou. 

Al tien jaar geleden is Enrique in de procesindustrie terecht gekomen. Hij begon als middelbaar student aan het Natuur Technisch Instituut (NATIN). Hij is hier opgeleid als werktuigbouwkundige en heeft deels ook nog een lerarenopleiding beroepsonderwijs (LOBO) gevolgd. Zijn afstudeerverslag deed hij al bij zijn toekomstige werkgever, de olieraffinaderij Staatsolie. Inmiddels heeft Enrique Suriname achter zich gelaten, maar de werkervaring die hij hier heeft opgedaan gaf hem een goed beeld van de industrie. Dat leidde uiteindelijk tot zijn huidige carrière bij RWE in Nederland. 

Een droom die uitkomt

De beslissing om Suriname te verlaten en in Nederland te gaan werken maak je niet zomaar. Huis en haard achterlaten om in een nieuw, onbekend land een toekomst op te bouwen vergt veel doorzettingsvermogen. Enrique zette de stap door, via LinkedIn, bij Processionals te solliciteren. Vanaf daar ging het balletje rollen en kwam zijn droom; wonen en werken in Nederland, een stukje dichterbij. Na het eerste gesprek met onze Nelson om 4.00 uur Surinaamse tijd, werd snel duidelijk dat er kansen voor Enrique waren. ‘Processionals heeft veel voor mij betekend. Zij hebben mij gekoppeld aan RWE en geholpen met al het benodigde papierwerk bij de IND’  Deze ondersteuning gaf hem het vertrouwen en de motivatie om door te gaan. Vooral toen bleek dat RWE ook geïnteresseerd was in hem. 

Inmiddels is Enrique al 11 maanden via Processionals werkzaam bij RWE en daarmee komt zijn grote droom uit. Hoewel de overgang van Suriname naar Nederland niet altijd gemakkelijk was, heeft hij met vertrouwen en doorzettingsvermogen deze stap gezet voor een betere toekomst voor zichzelf en zijn gezin. Zijn inzet en geloof in zichzelf hebben hem geholpen om deze uitdaging aan te gaan en de sprong in het diepe te wagen. 

Een werkdag bij RWE 

Als Werktuigkundige bij RWE bedient en beheert hij diverse procesinstallaties zoals ketels en turbines. Dit doet hij vanuit de controlekamer. Hij loopt controlerondes, voert onderhoudswerkzaamheden uit en signaleert storingen zodat deze zo snel mogelijk verholpen kunnen worden. Wat zijn werk zo leuk maakt? ‘De gezamenlijke motivatie om de dagelijkse doelen op het gebied van targets en veiligheid te behalen, zodat we, na de dienst, als team ook weer veilig naar huis kunnen.’  Ook is er geen gebrek aan motivatie bij Enrique. De overgang van olieraffinaderij naar een Energie Kracht Centrale biedt nieuwe uitdagingen en leermomenten die hij met beide handen aangrijpt. ‘Ik leer elke dag nieuwe dingen bij van mijn collega’s’. 

Enrique bouwt ook een leven op naast zijn werk in Nederland. Als we hem vragen hoe een werkdag er voor hem uitziet, antwoord hij als volgt; 'Als voorbeeld neem ik mijn avonddienst. Dan werk ik van 15:00u tot 23:00u. Op deze dag sta ik vroeg op, verricht ik mijn dagelijks gebed en geniet van een goed ontbijt. Daarna besteed ik tijd in de sportschool en denk ik na over mijn doelen voor de dag. Ik begin mijn werkdag met een paar eenvoudige taken en bezigheden om momentum op te bouwen en in een productieve mindset te komen.’

Aan ambitie geen gebrek

Inmiddels heeft Enrique zijn draai in Nederland dus helemaal gevonden en hoopt hij nog mooie stappen te kunnen zetten bij zijn huidige werkgever. Zijn ambities? ‘Een beter mens worden voor mijzelf, binnen de groep maar ook als collega. Daarnaast hoop ik met mijn doorzettingsvermogen te kunnen groeien vanuit mijn functie als WTK’er naar eerste werktuigkundige of plaatsvervangend teamleider.’ 

Enrique heeft laten zien dat het, met zijn doorzettingsvermogen en de juiste ondersteuning zoals die van Processionals, mogelijk is om je dromen waar te maken. Wij zijn blij dat we een steentje hebben mogen bijdragen aan zijn werkgeluk in Nederland. 

Kom kennismaken

Enrique heeft zijn werkgeluk teruggevonden via Processionals. Wil jij dit ook? Kom dan eens kennismaken, dan kijken we samen naar wat jij belangrijk vindt in je werk én daarbuiten en vinden we de vaste baan die daarbij past!

Kennismaken
Nelson - 250px
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.
Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.