Redactie
Processionals
Leestijd 2 min
3 april 2024

Optimaliseer jouw werving in de procesindustrie: slim samenwerken voor succes

Leestijd 2 min
3 april 2024
Optimaliseer jouw werving in de procesindustrie: slim samenwerken voor succes
Redactie
Processionals

Het vinden van gekwalificeerde procesoperators is geen gemakkelijke taak. Bedrijven in de procesindustrie staan immers in de rij voor goede vakmensen. Het is daarom ook lonend om effectieve wervingsstrategieën te ontwikkelen voor jouw bedrijf. Een cruciale keuze hierin is de overweging om samen te werken met een recruitment partner. Wij willen je laten zien waarom een recruitment partner een strategische zet kan zijn voor jouw personeelswerving.  

Continue succesvolle werving

Procesoperators zijn essentieel voor jouw bedrijf, maar probeer maar eens de juiste kandidaat te vinden met de vereiste vaardigheden en het liefst ook al wat ervaring. Dit kan een enorme uitdaging zijn. Het succes van jouw bedrijf hangt echter wel af van deze specialisten op de werkvloer. Een gedegen wervingsstrategie is dus belangrijk om deze successen te kunnen blijven halen. Een recruitment partner kan bijdragen aan deze successen. Op de volgende aspecten heb je een waardevolle partner aan een recruitment organisatie.  

Kwaliteit boven kwantiteit
Een van de eerste aspecten om te overwegen bij het berekenen van de wervingsbusinesscase is de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. Een recruitment partner biedt expertise om gericht op zoek te gaan naar kandidaten die niet alleen over de juiste vaardigheden beschikken, maar ook bij de bedrijfscultuur passen. Op die manier is elke voorgestelde kandidaat niet alleen een geschikte medewerker, maar ook een waardevolle aanvulling voor jouw bedrijf.  

Tijd besparen
Het vinden van het juiste personeel is tijdrovend. Hoe fijn zou het zijn dat je een partner hebt die dat werk voor jou uit handen kan nemen door te zorgen voor de voorselectie en het interviewen van kandidaten? Op deze manier wordt het invulproces versneld en kan jouw team zich concentreren op andere kerntaken zonder afgeleid te worden door het wervingsproces. Een bijkomend voordeel is dat gedurende de tijd dat de werknemer jouw bedrijf versterkt, die externe partner ook nog eens de evaluatiegesprekken voert.  

Kostenbesparing (op lange termijn)
Het vinden van medewekers is niet alleen tijdrovend, maar kost ook nog eens geld. De gemiddelde cost per hire ligt boven de €4000,-. Deze kosten bespaar je als je de recruitment partner de werving laat doen. Hoewel de investering in een recruitment bedrijf een extra kostenpost lijkt, moet je ook rekening houden met de langetermijnvoordelen. Het reduceren van verloop en het aantrekken van personeel voor lange termijn, resulteert immers in aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van werving, training en inwerken.  

Toegang tot een uitgebreid netwerk
Een recruitment partner brengt niet alleen kennis van de industrie met zich mee, maar ook een uitgebreid netwerk aan professionals. Laten die professionals nou net hetgeen zijn waar jij naar op zoek bent! Daarom kan hun netwerk van onschatbare waarde zijn bij het vinden van verborgen talenten. Mensen die momenteel wellicht niet actief op zoek zijn naar nieuwe kansen, maar wel openstaan voor interessante mogelijkheden. Vergeet niet dat zij al jarenlang aan het bouwen zijn aan het netwerk en dat er dus mogelijk veel potentiële nieuwe werknemers bij hun te vinden zijn!  

Maatwerk
Ieder bedrijf heeft zijn unieke behoeften en wensen. Een recruitment partner is gespecialiseerd in het handelen naar deze wensen en zal dit dus begrijpen. Een partner biedt op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Als deze bekend zijn bij jouw partner, moet dat wel mooie resultaten op kunnen leveren.  

Succesvolle wervingsstrategie

Als het aankomt op het berekenen van jouw wervingsbusinesscase, kan het samenwerken met een recruitment partner een strategische en rendabele keuze zijn. De voordelen van deze samenwerking zijn het overwegen waard. Wanneer jij en de partner nauw met elkaar samenwerken, kan het niet anders dan dat de wervingsstrategie zijn vruchten gaat afwerpen.  

Samen optimaliseren

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten naar succesvol werven? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen met jou de wervingsprocessen kunnen optimaliseren en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen brengen.  

Kom kennismaken
Sfeerbeeld-Apeldoorn-v1
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.

Gerelateerde artikelen

Ontdek meer onderwerpen die voor jou van belang kunnen zijn met betrekking tot het aantrekken en het behouden van personeel in de procesindustrie.