ProcessionalsDe week van Ashley

In ‘De week van …’ geven we bij Processionals een kijkje in de werkweek van één van onze collega’s. Deze week volgen we Ashley, Recruitment Consultant in Rotterdam. Hoe zag vorige week eruit voor hem?

Even voorstellen..

Mijn naam is Ashley Krombeen, ik ben 24 jaar oud en werk inmiddels zo’n twee maanden bij Processionals in Rotterdam. Nadat ik de eerste 18 jaar van mijn leven in Zeeland heb doorgebracht ben ik naar Rotterdam verhuisd. Hier ben ik aan de Erasmus Universiteit de bachelor Bestuurskunde gaan studeren om vervolgens de master Beleid en Politiek te volgen.

Na mijn studieperiode ben ik in de recruitment gerold. Hier ben ik blijven hangen omdat ik het geweldig vind om enerzijds mensen verder te helpen in hun carrière. En anderzijds bedrijven blij te maken met enthousiaste nieuwe werknemers.


Maandag

Op maandag beginnen we natuurlijk altijd even met een bakje koffie en een terugblik op het weekend. Zelf ben ik lekker een weekend naar de sauna geweest en ik ben dus weer helemaal opgeladen voor de nieuwe werkweek!

Kort hierna houden we altijd de weekmeeting. Hierin bespreken wij met het team Rotterdam en afdeling marketing wat de focus voor de week gaat zijn; welke vacatures hebben we open staan? Welke kandidaten hebben we gesproken? Gaan we nog langs bij bedrijven?

Na de weekmeeting zorg ik altijd dat ik iedereen die in het weekend heeft gesolliciteerd bij ons een reactie geef. Afhankelijk van het feit of ze geschikt zijn nodig ik ze uit voor een videogesprek waarin we elkaar beter leren kennen.

 

Dinsdag

Op dinsdag is onze collega Boris terug van zijn vakantie in Frankrijk. Uiteraard hebben we het uitgebreid gehad over zijn wilde avonturen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er moet ook gewerkt worden! Ik heb in de middag flink wat interviews gehad met geschikte kandidaten voor leuke openstaande functies in de petrochemie. In deze interviews ga ik dieper in op iemand zijn persoon, werkervaring en wensen in plaats van vluchtig alles doornemen. Dit is het gene wat ons als Processionals onderscheidt.

Na afloop van een interview maken wij een mooi Processionals CV die wij opsturen naar onze klanten. Nu is het natuurlijk hopen dat ik de juiste kandidaat heb gevonden en dat de mensen die ik spreek ook echt op gesprek mogen. Spannend!

 

 

Woensdag

De woensdagochtend begint met koffie én goed nieuws! Onze klant is enthousiast en wil de kandidaat op gesprek hebben. Nu begint het regelen.. het liefst wil ik het gesprek zo snel mogelijk inplannen! Als ik een moment heb gevonden waarop beide partijen tijd hebben voor een eerste kennismakingsgesprek bel ik de kandidaat met het goede nieuws. Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor: mensen helpen bij het vinden van de geschikte baan.

Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Er volgt nog een uitgebreide sollicitatieprocedure met verschillende gesprekken waarbij kandidaat en klant elkaar goed kunnen leren kennen. Omdat deze gesprekken natuurlijk best spannend zijn voor kandidaten, proberen wij hen zoveel mogelijk te helpen.

Voorafgaand aan hun sollicitatiegesprek vertellen wij hen wat ze kunnen verwachten en geven we ze tips; netjes gekleed, bereid wat vragen voor, denk na over vragen die je kan verwachten en kom uiteraard op tijd!

Kort hierna word ik gebeld door een andere klant. Wederom goed nieuws! Een andere kandidaat van mij mag op een eerste kennismakingsgesprek komen. Ook hier moet dus veel voor geregeld en gepland worden. Voordat ik het weet is de dag alweer voorbij. Dit is precies wat ik zo leuk vind aan het recruitmentvak: elke dag ziet er anders uit.

 

Donderdag

Donderdagochtend is acquisitieochtend. Dit houdt in dat wij bedrijven bellen waarmee we graag samen willen werken om hen meer te vertellen over wie wij zijn en wat wij doen. De vestiging in Rotterdam (waar ik werkzaam ben) bestaat zo’n klein jaar en dus is het belangrijk dat bedrijven ons leren kennen. Voor ik het weet is de ochtend al voorbij en heb ik veel leuke en interessante telefoontjes gehad met HR-managers, Productiemanagers en Maintenance managers van verschillende bedrijven.

Lunchtijd! Bij Processionals Rotterdam eten wij elke middag samen. Op maandag komen de boodschappen binnen en vaak resulteert dit in het feit dat donderdag alle lekkere dingen al wel zijn opgegeten. Dat kan maar één ding betekenen….. Pizza!

Nadat de pizza op is gaan we weer aan de slag. Voor mij staat deze middag in het teken van interviews. Na een hoop leuke gesprekken met kandidaten zit daarna dan ook voor mij de dag erop. 

 

Vrijdag

Vrijdag! De leukste dag van de week, omdat dit natuurlijk de dag is waarop we het weekend inluiden met wat biertjes. Maar eerst maar beginnen met koffie.

Ook deze ochtend staat voor mij weer in het teken van het bellen naar klanten! Dit zijn bestaande klanten waarbij ik vraag hoe het met ze gaat. Maar ook nieuwe klanten die ik bel met de vraag of ik een keer langs zou mogen komen.

Na een lekkere lunch heb ik aan het begin van de middag twee gesprekken staan met kandidaten van mij die maandag op gesprek gaan. Hierin bespreek ik met hen wat ze kunnen verwachten en vertel ik ze wat meer over het bedrijf en de gesprekpartners. Zo zijn ze optimaal voorbereid op het sollicitatiegesprek en dit geeft ze hopelijk de juiste boost. Nu hopen dat maandag alles goed gaat en dat ze snel op een tweede gesprek mogen bij de klant.

Hopelijk krijgen beide mannen een contract aangeboden en heb ik weer iemand geholpen aan de volgende stap in hun carrière, want daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor.

Aan het eind van de week bereid ik mij voor op de volgende week door te kijken welke bedrijven interessante vacatures open hebben staan en zorg ik ervoor dat er maandag geen verassingen zijn voor mij. Nu tijd voor een biertje en dan is het weekend!

 

Enthousiast geworden van 'De week van Ashley'? We zijn altijd op zoek naar talentvolle Recruitment Consultants in Apeldoorn, Amsterdam én Rotterdam. Momenteel is er zelfs een plek vrij in het team van Dane! Bekijk de vacature hier.

Op zoek naar een nieuwe baan in de procesindustrie? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Bel, mail of Whatsapp of reageer hier op een van de vacatures! 

Blijf op de hoogte!

Processionals gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.