Salaris & ArbeidsvoorwaardenWat verdient een mechanisch monteur?

Salaris mechanisch monteur. Als mechanisch monteur binnen de technische dienst ben jij niet bang om vieze handen te krijgen. Maar uiteraard wil jij daar ook wat voor terug. Wat verdient een mechanisch monteur eigenlijk?

Als mechanisch monteur binnen de technische dienst heb jij (meestal) een afgeronde MTS of mbo niveau 3/ 4 opleiding richting Werktuigbouwkunde, Industrieel onderhoud, Mechatronica of Autotechniek.
Jij weet alles over lagers, pompen, hydrauliek en pneumatiek. Jij bent verantwoordelijk voor het onderhouden van alle mechanische onderdelen en technieken aan de procesinstallaties in de fabriek. Jij stroopt graag je mouwen op en werkt aan oplossingen die soms tienduizenden euro’s kunnen besparen. Maar wat levert het jou persoonlijk op qua salaris.


Salaris junior mechanisch monteur 
Natuurlijk is het salaris van een mechanisch monteur afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring. Als beginnend monteur sta je vanzelfsprekend aan het begin van de salarisschaal. Het salaris van een junior monteur kan variëren tussen de €2.300 en €2.800. Hoe meer werkervaring je krijgt, hoe hoger je salaris wordt. Ook als je extra (interne) opleidingen of vakspecifieke cursussen gaat doen, kan dit een sprong betekenen in je salaris.


Salaris ervaren mechanisch monteur
Wanneer jij je zogenaamde vlieguren hebt gemaakt ben je een zelfstandige en vak volwassen mechanische monteur. Hier past een salaris bij tussen de €2.800 en €3.400 bruto per maand, met uitschieters tot wel €3.800 (exclusief toeslagen). Wanneer je overstapt naar een nieuw bedrijf of aanvullende elektrotechnische cursussen gaat volgen is het vaak mogelijk om nog een extra stap te maken in salaris. 

Nieuwsgierig naar welke opties er nog meer zijn om meer te verdienen als mechanisch monteur technische dienst? Bekijk hier alle vacatures of neem contact op met onze gespecialiseerde maintenance consultants. Zij kunnen jou eerlijk adviseren over salaris, CAO en ploegentoeslagen die passen bij jouw (financiële) situatie. 

Blijf op de hoogte!