Detachering en W&SFeiten en fabels over detachering

Feiten en fabels detachering. Detacheren: echt populair is het niet. Vaak wordt het vergeleken met uitzendwerk. Maar klopt dat wel?

‘’Ik wil niet werken voor een uitzendbureau.’’ Een uitspraak die wij als recruitmentbureau binnen de procesindustrie wel eens horen.

Detacheren en uitzenden wordt vaak door elkaar gehaald. Het vooroordeel gaat gepaard met: lagere lonen, geen vastigheid en geen doorbetaling bij ziekte. Maar dit is onterecht!

Er is zeker wel een verschil met een uitzendbureau. Daarom hier de meest gehoorde feiten en fabels over detachering.

 

1.    Processionals is hetzelfde als een uitzendbureau

Fabel.

Processionals is écht iets anders dan een uitzendbureau. Al begrijpen we de verwarring wel. Er zijn ook wel overeenkomsten tussen uitzenden en detacheren. In beide gevallen wordt je ’uitgeleend’ aan een derde partij en betaalt het arbeidsbemiddelingsbureau jouw salaris. 

Eén belangrijk verschil is dat je bij Processionals een arbeidscontract voor bepaalde tijd krijgt. Een contract met een duidelijke begin en einddatum (meestal van 1 jaar).

Ná de einddatum kan je in dienst treden bij de werkgever. Als jij én de werkgever allebei enthousiast zijn natuurlijk. Zo niet, dan helpen wij jou gewoon weer aan een nieuwe baan. 

Maak je geen zorgen als je ziek bent. Een voordeel van detachering via Processionals is dat jij voor 90% doorbetaald krijgt wanneer je onverhoopt ziek bent. Je hebt wel 1 wachtdag.

 

2.   Je salaris en je arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde als die van je collega’s

Feit. 

Dat komt omdat wij werken met de inlenersbeloning. Dit is een chique woord voor het feit dat wij als detacheringsbureau dezelfde primaire arbeidsvoorwaarden hanteren als de werkgever waarvoor jij werkt. Je komt dus in dezelfde loonschalen als de medewerkers die in vaste dienst zijn van het bedrijf.

Secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals bijvoorbeeld een 13e maand of bonus) kunnen soms wel verschillen. Onze consultants weten per werkgever precies hoe dit zit en kunnen jou dit vooraf helder uitleggen.

Daarbij komt ook nog: hoe meer jij verdient, hoe meer wij ook verdienen. Wij snoepen dus niets af van jouw salaris. Wij hebben er juist baat bij dat jij zoveel mogelijk verdient! Wel volgens de cao-schalen van de opdrachtgever natuurlijk.

Win-win.

 

3.   Een recruitmentbureau snapt niets van de procesindustrie 

Fabel.

Wij horen ook de horrorverhalen over werkvoorbereiders binnen de procesindustrie die worden benaderd voor banen als werkvoorbereider in de bouw. En wij snappen dat dat voor jou als technisch specialist energieverspilling is.

Daarom zijn al onze recruitment consultants branche-gespecialiseerd én hebben wij bij Processionals de verdeling tussen productie en maintenance. Jij hebt dus altijd contact met iemand die jouw taal spreekt. Iemand die snapt waar jij het over hebt.

Wij bemiddelen al meer dan 10 jaar specifiek technisch personeel binnen de procesindustrie. In die tijd houden we onze kennis op peil door opleidingen (Masterclass procestechniek) en door de gesprekken met alle technische specialisten.