ProcessionalsEven voorstellen - Iris Bouman

Het is Internationale Vrouwendag. Op deze dag laten we je graag kennis maken met Iris Bouman! Zij is één van onze nieuwste, interne aanwinsten op ons kantoor in Eindhoven. Hoe is het voor Iris om in een wereld te werken waarin vooral mannen actief zijn? Heeft zij als vrouw een streepje voor, of juist niet? En hoe is zij eigenlijk bij Processionals terecht gekomen? Wij vroegen het haar!

HI IRIS, WIE BEN JE?
Ik ben in 1997 geboren in Amsterdam en momenteel woonachtig in Noord-Brabant. Hier woon ik samen met mijn partner Stan. In 2020 ben ik als afgestudeerde business innovatie studente in de technische arbeidsbemiddeling gerold. Een stap waar ik nooit spijt van heb gehad. Verder ben ik een eeneiige tweeling en heb ik een oudere broer. Tot slot ben ik vaak in de sportschool te vinden en heb ik een achtergrond in het geven van groepslessen.

HOE BEN JE BIJ PROCESSIONALS TERECHT GEKOMEN? 
Ik ben bij Processionals terecht gekomen door een bericht van de Operations Manager Roel. Hij vertelde mij over de nieuwe vestiging op het High Tech Campus in Eindhoven. Deze locatie trok meteen mijn aandacht. Er gaat niks natuurlijk niks boven Brabant. ;)

JE BENT ÉÉN VAN DE WEINIGE VROUWEN DIE ALS RECRUITMENT CONSULTANT WERKT BIJ ONS OP KANTOOR, WAT WAS VOOR JOU DE REDEN OM EEN BAAN TE ZOEKEN BINNEN ONZE BRANCHE?
Hiervoor heb ik al +/- twee jaar in de technische arbeidsbemiddeling gezeten. Ook hier was ik één van de weinige vrouwen. Ik sta altijd open voor vernieuwing. Zeker toen ik hoorde hoe groot Processionals was en de groei plannen die het bedrijf heeft, merkte ik al snel dat ik enthousiast genoeg was om als enige vrouwelijk maintenance consultant te starten. 

WAT MAAKT HET WERK ZO LEUK? 
Ik ben vanuit mezelf een echt mensenmens. Ik vind het dan ook oprecht vervelend om te horen als iemand zijn werk niet meer leuk vindt. Ik help iemand dan ook graag verder door het bieden van een luisterend oor en uiteraard door de inzet van mijn- en Processionals' netwerk. Daarnaast blijf ik het zeer interessant vinden om te weten hoe dagelijkse producten worden geproduceerd. 

HOE IS HET VOOR JOU OM IN EEN MANNENWERELD TE WERKEN? 
Leuke vraag! Het is voornamelijk erg gezellig met erg veel humor. Dit waardeer ik ook zeer aan mijn mannelijke collega’s op kantoor. Verder kan ik ook de directheid en korte lijnen waarderen. 

OVER WELKE EIGENSCHAPPEN MOET JE BESCHIKKEN OM DIT WERK TE KUNNEN DOEN? 
Je moet tegen een stootje kunnen, oprecht met mensen willen werken en doorzettingsvermogen hebben. Je krijgt in dit vak vaak nee te horen. Je moet het doen voor die ene ja, die ene procedure waar je iemand de baan kan bieden die diegene verlangt. 

HOE ZIET EEN GEMIDDELDE WERKDAG ER VOOR JOU UIT?
Ik start met een goede bak koffie en klets altijd even met mijn collega’s. Ik start mijn mailbox op, kijk naar mijn mails en ga vanuit daar al snel door naar alle lopende procedures. Ik ga bij mezelf na of ik alles netjes heb doorgenomen. Hierna staat er een kennismaking met een kandidaat gepland. Ik heet de kandidaat welkom, stel mezelf en Processionals voor en ben vanuit daar een luisterend oor. We komen tot de conclusie dat de kandidaat een positie heeft waar die graag op zou willen worden voorgesteld. Later op de dag stel ik hem voor aan de klant en wacht het af. Hierbij komen in een later stadium onderhandelingen kijken om voor alle partijen het beste te realiseren. 

IS ER EEN MANIER WAAROP JIJ DENKT DAT JE, ALS VROUW IN DE BRANCHE, EEN STREEPJE VOOR HEBT? 
Dat denk ik niet. Ik denk juist dat je je als vrouw in de techniek nog harder moet bewijzen. Ik zou dit graag anders zien. Ik hoop dan ook zeker op meer vrouwen in de techniek!

KAN JE EEN VOORBEELD GEVEN OP WELK GEBIED JIJ JE, ALS VROUW, HARDER MOET BEWIJZEN?
Vooral omtrent mijn technische kennis. Ik merk gewoon dat de techniek nog niet gewend is aan vrouwelijke collega’s die de techniekbranche net zo goed leuk vinden én begrijpen.

HEB JE AMBITIES? WAAR ZOU JE OVER 5 JAAR WILLEN STAAN? 
Over 5 jaar zie ik mezelf als leidinggevende voor de Maintenance met uiteindelijk ook de ambitie om richting HR gerelateerde werkzaamheden door te groeien. Ook hier kan denk ik mijn waardering voor mensen worden ingezet. 

TOT SLOT: WAAR KUNNEN WIJ JOU VOOR BELLEN?
Je kunt mij bellen voor een gesprek over jouw toekomstige carrière. Wil je gewoonweg sparren over de opties die je hebt als onderhoud- en/of storingsmonteur, of zou je graag vrijblijvend kennis willen maken met mij/ Processionals? Of wil je hulp om een optimale bezetting van de technische dienst te bereiken? Bel me dan zeker op!

Ook werken in ons leuke team van Processionals? Er staan nog verschillende, interne vacatures open. Óók bij Iris in Einhoven! Ben jij de volgende (vrouw) die ons team komt versterken?

Blijf op de hoogte!

Processionals gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.