ProcessionalsDe week van Boris

In ‘De week van …’ geven we bij Processionals een kijkje in de werkweek van één van onze collega’s. Deze week volgen we Boris, Recruitment Consultant in Rotterdam. Hoe zag vorige week eruit voor hem?

Even voorstellen

Hoi! Ik ben Boris, ik ben 25 jaar en werk nu iets meer dan een half jaar bij Processionals. Ik woon in misschien wel de mooiste stad van Nederland ‘Rotterdam’. Voor ik hier aan de slag ging heb ik in Rotterdam mijn Bachelor gevolgd en daarna een master ‘strategisch management’. Twee jaar lang heb ik als artiestenmanager in de muziekindustrie gewerkt en via mijn vriend Marc (nu ook mijn collega) ben ik bij Processionals terecht gekomen. Dat was een mooie kans en uitdaging in een startende vestiging waar van alles mogelijk is!

Maandag

Na een mooi weekend stapte ik maandagochtend op de fiets richting ons kantoor. Eenmaal aangekomen begint de dag standaard met een referentie naar Jiskefet ‘goeie s ’morgens deze morgen’ en een bakkie pleur. Al snel volgt de weekmeeting.

Onze recruitment manager Dane leidt het gesprek en iedereen deelt de hoogtepunten uit zijn voorgaande week (en weekend). Ook kijken we hoe we samen kunnen werken en waar we elkaar kunnen helpen. De rest van de dag houd ik twee interviews met kandidaten. Ik werk de cv’s uit en stuur ze naar mijn klanten.

Dinsdag

Op dinsdag ben ik meestal op mijn scherpst. We begonnen de dag met een business development gesprek. Vorige week heb ik een koud belletje gehouden met een dame van de human resource afdeling van een bedrijf in de energiesector en vandaag ga ik samen met Dane langs om kennis te maken. Aangekomen bij de plant doen we een veiligheidstestje en gaan we het terrein op. We zitten een uur in gesprek, waarin ik een presentatie geef en we veel te weten komen over de organisatie. Een leuke ontmoeting, en hopelijk de start van een langdurige duurzame samenwerking! We spreken af maandelijks contact te houden en wanneer er een nieuwe werktuigkundige nodig is gaan we mee zoeken.

Woensdag

De woensdag bestaat altijd uit koud bellen, leuk! Na vijf keer niemand aan de lijn te krijgen en een paar keer afgewezen te worden is er toch een match. Ik beland in een leuk gesprek met een productiemanager van een bedrijf in de chemie. We gaan dieper in op het productieproces en het effect van de pandemie waar we in zitten. Plots moet hij een meeting in en we spreken af volgende week weer te bellen.

Na de lunch spelen we standaard een potje darten. Meestal wint Dane, maar we gooien alles in de strijd om dat te voorkomen. Om hem uit zijn concentratie te halen maken we opmerkingen over alles wat mogelijk effect kan hebben. We bekritiseren zijn kleding, zijn manier van leiding geven, zijn vaderschap. Niks werkt, stalen zenuwen die Dane….

De rest van de dag ben ik in onze database op zoek naar een geschikte kandidaat voor een vacature die open staat. Ik bel enkele mensen om te informeren of ze nog interesse hebben. Ook loop ik samen met Marc een kort rondje door de haven terwijl we de mogelijkheden voor een aantal kandidaten uit de specialisatie maintenance bespreken.

Donderdag

Deze donderdag en vrijdag zijn anders dan normaal. We hebben een training van Kenneth Smith in de Galgenwaard in Utrecht. Met een flinke kan koffie op tafel leren we ik hoe goed te communiceren en wanneer wat te zeggen. Zeer leerzaam, maar nog leuker is het dat ik mijn collega’s uit Apeldoorn en Amsterdam weer eens tegenkom. Een gezellige dag waar ik veel van heb opgestoken.

Vrijdag

Omdat de trainingen in Utrecht zijn, zijn Dane, Marc en ik bij mijn vader in Driebergen blijven slapen. Uiteraard zijn we nog even naar de dorpskroeg geweest en hebben we flink gelachen en een biertje gedronken. Met lichte hoofdpijn stappen we ‘s ochtends in de auto op weg naar de Kenneth Smith training. Wanneer ik als eerste een rollenspel moet spelen ben ik blij dat ik net wat koffie op heb. Ik kom het rollenspel gelukkig goed door en we verdiepen ons verder in de theorie van Kenneth Smith. Aan het eind van de dag, terugkijkend op een mooie week, sluiten we gezamenlijk af met een biertje en gaat we het weekend weer in.

Enthousiast geworden van 'De week van Boris'? We zijn altijd op zoek naar talentvolle Recruitment Consultants in Apeldoorn, Amsterdam én Rotterdam

Op zoek naar een nieuwe baan in de procesindustrie? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Bel, mail of Whatsapp of reageer op een van de vacatures!

Blijf op de hoogte!

Toffe artikelen

Processionals Procesindustrie In the spotlight

Personeelstekort Procesindustrie: een doorkijkje

Lees meer

Bekijk alle artikelen

Processionals gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.