ProcesindustrieWat is de chemische industrie?

De chemische industrie. Wat produceren ze daar en wat is de invloed op ons dagelijks leven? Van verf tot halffabricaten voor de voedingsmiddelenindustrie: de chemische industrie heeft vele gezichten en mogelijkheden voor jou.

De chemische industrie speelt een grote rol in ons dagelijks leven. In de chemie worden grondstoffen en producten geproduceerd en bewerkt. Dit wordt gedaan door middel van chemische veranderingen van de stoffen.

Er zijn talloze producten die je dagelijks gebruikt die gemaakt zijn door de chemische industrie. Voorbeelden hiervan zijn katalysatoren, verf, de basis van plastics, reinigings- en schoonmaakmiddelen of halffabricaten voor de voedingsmiddelen.

Eenheidsbewerkingen chemie

De chemische industrie heeft zijn hele eigen eenheidsbewerkingen, die je nergens anders terugvindt in de procesindustrie. Zo heb je polymeriseren, destilleren, sproeidrogen, absorberen, adsorberen, calcineren, expanderen, cycloneren, precipiteren en extraheren. Een mond vol, maar als je werkzaam bent binnen deze industrie weet je waar het over gaat.